Καλύτερη διασύνδεση των λιμένων με την ενδοχώρα μέσω έργων υποδομής


Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του ΟΛΠ η 4η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου SEATOLAND του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED. Στο Έργο συμμετέχει ο ΟΛΠ καθώς και οι: Seville City Council, FEPORTS Valencia, La Spezia City Council, Port Authority of Livorno, Temi Zammit Foundation Malta, Birgu local Council Malta.

Το πρόγραμμα SEATOLAND στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικών και σχεδίων δράσης με σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας και την καλύτερη διασύνδεση των λιμένων με την ενδοχώρα μέσω έργων υποδομής αλλά και μέσω δημιουργίας δικτύων με παράλληλη ενσωμάτωση περιβαλλοντικών δράσεων σε λιμενικές δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο της 4ης συνάντησης, συζητήθηκαν τεχνικά θέματα σχετικά με την πορεία του Έργου και παρουσιάσθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη νέων δικτύων και διαδρομών αλλά και την βελτίωση των υφιστάμενων για την διασύνδεση του λιμένα με την πόλη και την ενδοχώρα.

Ο ΟΛΠ αποτελώντας το συνδετικό κρίκο της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά και έναν ιδιαίτερα σημαντικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια εντός της Μεσογείου, με διαρκώς αυξανόμενο αριθμό διακινούμενων επιβατών, στοχεύει στην υλοποίηση νέων τεχνικών υποδομών δικτύων μεταφοράς αλλά και στην ανάπτυξη-βελτίωση των υπαρχουσών για την ασφαλή διακίνηση των επιβατών εντός του λιμένα καθώς και για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην πόλη.
Στο μεταξύ, με εκπροσώπους της Global Business Development και τον Εμπορικό Ακόλουθο της πρεσβείας της Κορέας συναντήθηκαν στελέχη του ΟΛΠ και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Γιώργος Ανωμερίτης, στα πλαίσια των ενημερωτικών συζητήσεων για τη νέα μετοχική σύνθεση του Ο.Λ.Π. Α.Ε., καθώς και για τα έργα του Αναπτυξιακού Προγράμματος.
Τέλος, επίσκεψη εκπροσώπων του Γραφείου Λιμενικών Υποθέσεων του Δήμου Σαγκάης(SMOPS) θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. και στις εγκαταστάσεις του λιμένος Πειραιά. Το κύριο ενδιαφέρον της κινέζικης Αντιπροσωπείας εστιάζεται στη λειτουργία των πολυτροπικών μεταφορικών δυνατοτήτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη συλλειτουργία του Ο.Λ.Π. με άλλα ελληνικά λιμάνια.






ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.