Η γραφειοκρατία επιβραδύνει την χορήγηση νέων κινεζικών δανείων


“Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η ταχύτητα διεκπεραίωσης των αιτήσεων για νέες χορηγήσεις αλλά υπογράμμισε ο κινεζικός τραπεζικός τομέας και ειδικά η CDB λαμβάνει σοβαρά μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών. " Tα λόγια ανήκουν στον Γ.Ξηραδάκη, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της XRTC Business Consultants, Ναυτιλιακός Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Κινέζικης τράπεζας China Development Bank στην ομιλία του, στο πλαίσιο της υπογραφής του κοινοπρακτικού δανείου προς την Dryships:

 «Η XRTC με την συνεχή της παρουσία και εμπειρία στην κινεζική ναυτιλιακή χρηματοδότηση μέσω της συνεργασίας της με την CDB, υποστηρίζει σθεναρά τη σχέση της κινεζικής τραπεζικής βιομηχανίας με την Ελληνική ναυτιλία και πιστεύει ότι πολύ σύντομα οι χρονοβόρες διαδικασίες θα συντμηθούν» και προσέθεσε:


«Είναι το πρώτο δάνειο για το νέο χρηματοδοτικό σχήμα στήριξης των Ελλήνων όπου γίνεται με την μορφή κοινοπρακτικού δανείου μεταξύ δύο κινεζικών τραπεζών και χωρίς την εμπλοκή Δυτικής η Ιαπωνικής Τράπεζας.
Η ολοκλήρωσή του αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της Κινεζικής κυβέρνησης για να καλύψει το κενό ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων προς την διεθνή και την ελληνική αγορά ενισχύοντας ταυτόχρονα το ναυπηγικό της κλάδο. Το νέο δάνειο είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας και εποικοδομητικής συνεργασίας του ομίλου Cardiff του κ. Γ. Οικονόμου με τις τράπεζες αλλά και της σκληρής εργασίας των τραπεζικών στελεχών της CDB στην Ningxia και στο Πεκίνο» και συμπλήρωσε:

“Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την China Development Bank η οποία πρόσφατα ξεκίνησε τις διαδικασίες της ίδρυσης κέντρου διεθνούς ναυτιλιακής χρηματοδότησης ενώ παράλληλα ενισχύει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές μέσω του υποκαταστήματός της στο Yinchuan πρωτεύουσας του κρατιδίου της Ningxia”.
Ο κ. Ξηραδάκης επεσήμανε ότι η Κινεζική τραπεζική αγορά ανταποκρίνεται πλήρως στον ανταγωνισμό με τις δυτικές τράπεζες προσφέροντας ανταγωνιστικά δανειακά προϊόντα τόσο όσο αφορά τις δομές των δανείων όσο και το κόστος δανεισμού.




ΠΗΓΗ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.