«Τρέχουν» να επισπεύσουν την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα


ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πριν μερικούς μήνες το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε πως θα αποτελέσει τον χρηματοδότη του project- μαμούθ, ύψους 500 εκατ. ευρώ, για την «μεταμόρφωση» της έκτασης του Παλαιού Ιπποδρόμου στο Φαληρικό Δέλτα.


Σχεδόν έξι μήνες μετά και ενώ η μελέτη των πράσινων σχεδίων, τα οποία έχουν εκπονηθεί από τον Ιταλό αρχιτέκτονα, Renzo Piano, είναι έτοιμη, ο Φίλιππος και Σπύρος Νιάρχος προσπαθούν να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να οριστεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την ανάπλαση της περιοχής μέσα στον ερχόμενο μήνα και οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν την Άνοιξη. Ήδη μάλιστα οι πρώτες εκσκαφές στην περιοχή έχουν ξεκινήσει ώστε να «προετοιμαστεί» ο χώρος για τις κατασκευές που θα ακολουθήσουν. Άλλωστε στόχος του Ιδρύματος Νιάρχου είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

Παρ΄ όλ' αυτά όλες οι αντιδράσεις κατοίκων κυρίως και ορισμένων περιβαλλοντικών οργανώσεων δεν έχουν ακόμη καμφθεί με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να αντιδρούν στην δημιουργία του πάρκου και του κέντρου πολιτισμού. Είναι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα «πράσινα» σχέδια της οικογένειας Νιάρχου δεν είναι και τόσο... πράσινα, αφού η δημιουργία των κτιρίων της Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής θα επιβαρύνουν με επιπλέον 60.000 τ. μ. τσιμέντου την περιοχή. Ταυτόχρονα υποστηρίζουν πως η πρόσβαση δεν θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αφού το Πολιτιστικό Κέντρο θα προσεγγίζουν μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Βέβαια, υπάρχουν και οι ένθερμοι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας τους να αναπλάσουν μια υποβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια περιοχή, ενώ θα δημιουργηθεί και μια τεράστια έκταση πράσινου που θα αποτελέσει ανάσα για την επιβαρημένη ατμόσφαιρα της Αττικής. Το σχέδιο του Renzo Piano περιλαμβάνει επίσης την δημιουργία τεχνητών λιμνών και θα ενώνεται μέσω μονοπατιών η «Αγορά» με την θάλασσα. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει 1.500 με 2.400 θέσεις εργασίας για την κατασκευή του έργου, θα αποφέρει 160 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση η λειτουργία του Κέντρου και 1 δισ. βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης δραστηριότητας στην περιοχή και στο κράτος.

Οι συνεργάτες των αδελφών Νιάρχου πριν από μερικές μέρες είχαν συνάντηση με πολιτικούς εκπροσώπους και επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να συζητήσουν κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν από εδώ και στο εξής οι διαδικασίες.

Στόχος του «Ιδρύματος» είναι να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το project, ώστε να αρχίσει να αποδίδει και στους πολίτες και στο κράτος ιδίως μέσα σε αυτούς τους καιρούς κρίσης που διανύει η Ελλάδα. Πάντως, για το έργο θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για να οριστεί ο ανάδοχος, αν και παρόντες αναμένεται να δηλώσουν όλοι οι μεγάλοι όμιλοι της κατασκευαστικής αγοράς.






ΠΗΓΗ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.