Το νέο ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων


Στις 21 Φεβρουαρίου 2012, συνεκλήθη η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στα γραφεία της Ενώσεως .

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κος Βασίλειος Τερζής προέβη στον απολογισμό των πεπραγμένων της Ένωσης για το 2011.

Κατά τις αρχαιρεσίες εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος : κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης
Α΄ Αντιπρόεδρος : κ. Βασίλειος Τερζής
Β΄ Αντιπρόεδρος : κ. Γεώργιος Σουραβλάς
Γεν. Γραμματέας : κ. Γεώργιος Αλεξανδράτος
Ταμίας : κ. Ανδρέας Βαμβακάρης
Μέλος : κ. Παναγιώτης Λεονάρδος
Μέλος : κ. Αλέξανδρος Μακρυγεώργος
Μέλος : κ. Δανιήλ Ταπεινός
Μέλος : κ. Δημήτριος Σπυριδάκης


Μετά την συγκρότηση σε σώμα, ο νέος Πρόεδρος Κος Χαράλαμπος Σημαντώνης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει την σκυτάλη της Ένωσης σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο τόσο σε εθνικό επίπεδο πρωταρχικά, όσο και σε διεθνές. Κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η ανεξέλεγκτη οικονομική ύφεση, με κεντρικό πρόβλημα την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ ακόμα και στην μέχρι πρότινος ταχύτατα αναπτυσσόμενη Κίνα ο ρυθμός ανάπτυξης επέστρεψε σε μονοψήφιο αριθμό. Μέσα σε αυτό το δυσμενές διεθνές περιβάλλον υπάρχουν αρκετοί ακόμη επιβαρυντικοί παράγοντες. Η πειρατεία στον Ινδικό Ωκεανό και πρόσφατα με έξαρση στην Νιγηρία, η επιβολή κυρώσεων, πέρα από το Ιράν, και σε κράτη της Μεσογείου -Λιβύη, Τυνησία, Συρία, Αίγυπτος-, αλλά και οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου. Οι παράγοντες που καθιστούν απαγορευτικό το κόστος ταξιδίου και δυσχεραίνουν την διαχείριση ενός πλοίου που ήδη λειτουργεί με παθητικό.

Πρωταρχικός στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο άμεσος επαναπροσδιορισμός των προβλημάτων του κλάδου, της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας μικρών αποστάσεων, και η ρεαλιστική αντιμετώπιση τους, υπέρ των συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, του Έλληνα ναυτικού και όλων όσοι εργάζονται και ζουν από τη ναυτιλία.




ΠΗΓΗ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.