Στόχος η αντοχή των τραπεζών στην κάμψη της ναυτιλιακής αγοράς


Τα μέλη της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας συναντήθηκαν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου προκειμένου να κόψουν τη βασιλόπιτά τους στα γραφεία της XRTC.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες τόσο στον χρηματοπιστωτικό τομέα όσο και στις ναυτιλιακές αγορές, τα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά στελέχη δε χάνουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας. Στην καθιερωμένη ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, επεσήμανε ότι « οι καιροί είναι δύσκολοι για τη διεθνή αλλά και την Ελληνική οικονομία και οι τράπεζες θα πρέπει να προσέξουν τον τρόπο διαχείρισης ενδεχόμενων προβληματικών καταστάσεων με αποφάσεις επίκαιρες, ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Κύριος στόχος πρέπει να είναι η συνέχιση της στήριξης στην Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία των ξένων τραπεζών και η γενικότερη αντοχή των τραπεζών στην κάμψη της ναυτιλιακής αγοράς. Οι ναυτιλιακές τράπεζες ανταπεξήλθαν με επιτυχία μέχρι τώρα στη διατήρηση των σχέσεών τους με την Ελληνόκτητη ναυτιλία και αυτό πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον παρά το γεγονός ότι οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τους μήνες που έρχονται λόγω της σωρείας νέων παραλαβών αλλά και της κάμψης της ζήτησης θαλασσίων μεταφορών. Ο κ. Τουρκολιάς αναφερόμενος στην κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας επεσήμανε ότι "η έλλειψη ανταγωνιστικότητας είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας και η συστράτευση όλων στην αντιμετώπιση του είναι η προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, κινητοποιώντας το παραγωγικό δυναμικό και τις πραγματικές ικανότητες του δημιουργικού Έλληνα. Το παράδειγμα της εξωστρεφούς επιτυχημένης δραστηριότητας της Ελληνικής ναυτιλίας με την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία πρέπει να διαχυθεί στην Ελληνική κοινωνία".
"Η διεθνής δραστηριότητα των μελών της Ένωσή μας, μπορεί να δείξει τι μπορούν να πράξουν τα Ελληνικά τραπεζικά και χρηματοοικονομικά στελέχη σε όλους τους τομείς της Ελληνικής οικονομίας για να βοηθηθεί η χώρα να εξέλθει της κρίσης" επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Ξηραδάκης και ενημέρωσε τα μέλη για τις δραστηριότητες της Ένωσης για το Νέο Έτος 2012. Μεταξύ άλλων η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας θα διοργανώσει την εκδήλωση για την Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης με τη βράβευση ναυτιλιακής προσωπικότητας που στήριξε ενεργά την Ελληνική ναυτιλία, θα υποστηρίξει τα σημαντικά ναυτιλιακά συνέδρια της Capital Link και του Lloyd's List 9th Greek Shipping & Ship Finance Conference.
Για πρώτη φορά φέτος θα διοργανωθεί το "Δείπνο των Χρηματοδοτών Ναυτιλίας" (Shipping Financiers' Dinner") με αμιγώς φιλανθρωπικό σκοπό παρουσία της Eλληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Επίσης στις αμέσως επόμενες εβδομάδες το ΔΣ θα προσπαθήσει να συναντηθεί με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.
Η εκδήλωση περιελάμβανε όπως κάθε χρόνο τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Πατέρα Δημήτριο και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην εκδήλωση παρέστησαν πάνω από 120 μέλη της Ένωσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχήθηκε στα μέλη και τις οικογένειες τους υγεία, ευτυχία και καλές επιτυχίες για το 2012.





ΠΗΓΗ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.