Κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τους Ναυτικούς από τις 19 Μαρτίου

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απαντάνε οι Έλληνες ναυτικοί στην κατάργηση ή συγχώνευση φορέων που καλύπτουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αφορούν την πρόνοια.

Aμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, ανακοινώθηκε η έναρξη των 48ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν από την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου.

Τα ναυτεργατικά σωματεία είναι αποφασισμένα να μην κάνουν πίσω εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Η σύγκρουση με την κυβέρνηση αναμένεται να είναι κατά μέτωπη. Ανακωχή θα υπάρξει μόνο την 25η Μαρτίου λόγω της αναμενόμενης έκρυθμης κατάστασης που θα δημιουργηθεί στη διάρκεια των. Παρελάσεων.

Την ίδια ώρα οι παραγωγικές τάξεις από το σύνολο σχεδόν της νησιωτικής χώρας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και με επιστολές τους προς την ΠΝΟ, υπογραμμίζουν ότι οι οικονομικές ζημιές από τις κινητοποιήσεις θα είναι τεράστιες σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Καλούν την Ομοσπονδία να βρει άλλους τρόπους για να διεκδικήσει τα αιτήματά της.

Οι Ελληνες ναυτικοί θεωρούν ότι η ελληνική ναυτιλία έχει αφεθεί στη μοίρα της από την πολιτεία και ζητούν άμεσα τον ορισμό ενός πολιτικού προϊσταμένου στον τομέα.
Η ΠΝΟ "απορρίπτει και αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε σκέψη να μην διατηρηθεί ο ΕΛΟΕΝ, ως αυτοτελής λογαριασμός και φορέας ιδιωτικού δικαίου. Είναι κάθετα αντίθετη με οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ. Πάγια θέση της για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Γραφείου και τη χωρίς άλλη καθυστέρηση ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών".

Σε ό,τι αφορά το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο ΝΑΤ , η ΠΝΟ απαιτεί την αυτοτελή διατήρησή του και την άμεση επιχορήγησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, τονίζει ότι "η επιδείνωση του επιπέδου της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτεργατών και των οικογενειών τους και η επαπειλούμενη ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ από τον Οίκο Ναύτου όπου σήμερα καλύπτονται, τους έχει οδηγήσει κυριολεκτικά σε απόγνωση".

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, επισημαίνει ότι "με τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση οδηγείται σε αφανισμό η ελληνική ναυτιλία ενώ επανέλαβε τη θέση της ναυτεργασίας περί της ανάγκης επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας έχει έρθει ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά και ζητά συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει διάλογος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Από την απεργία των ναυτεργατών αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις τροφοδοσίες των νησιών. Φορείς και αγρότες από την Κρήτη, αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την ΠΝΟ αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, ζητούν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων.


Up DATE

Του
Μηνά Τσαμόπουλου
για το protothema.gr

ΑΠΟ:marinews.gr



Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.