Δεμένα πλοία στα λιμάνια λόγω ισχυρών ανέμων

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεν εκτελούνται και τα δρομολόγια που πραγματοποιούν τα δελφίνια για Ύδρα, Ερμιόνι, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.


Απαγορευτικό ισχύει και από το λιμάνι της Ραφήνας για Κυκλάδες και Μαρμάρι, αλλά και από το λιμάνι του Λαυρίου για Κέα και Κύθνο. Κλειστά είναι επίσης τα πορθμεία Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα και Πρίνου - Καβάλας.

Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο 


Στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψους του Τελεφερίκ προς το καζίνο.

Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η συγκοινωνία στη διάβαση του ποταμού Λίσσου (Αγ. Μαρίνα στον Ίμερο Ροδόπης) και η διάβαση του ποταμού Κομψάτου (στο Μωσαϊκό Ροδόπης).

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να ισχύει η από 12-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμοί του Νομού Γρεβενών: Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, ’γ. Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο.

Στην Καρδίτσα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Μαγούλας Καρδίτσας - Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, λόγω υπερχείλισης υδάτων του παραπόταμου Αυλάκι. Πλημμύρησαν περίπου 600 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο Δ.Δ. Μαγούλας του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και ο ίδιος αριθμός στρεμμάτων στο Δ. Δ. Κόρδας του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί επίσης στην Επ. Ο. Καρπενησίου - Φουρνά (θέση Βράχος) και στην Επ. Ο. Καρπενησίου  Χ/Κ Βελουχίου, στην Ευρυτανία.

Στην Ηλεία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Τριπόλεως - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Αχαΐα, όπου διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει από την κοινότητα Περιστέρας έως το Χ/Κ Καλαβρύτων, στην Επ. Ο. Φτέρης Καλαβρύτων και στην Επ. Ο. Αροανίας - Τριποτάμων (Θέση Αγρίδι).









ΠΗΓΗ:protothema.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.