Έξω φρενών τα ναυτεργατικά σωματεία


Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τα συνδικαλιστικά σωματεία της ναυτεργασίας να «τα έχουν πάρει στο κρανίο» με τη μεταχείριση που τους έχει επιφυλάξει η κυβέρνηση. Μετά από επιστρατεύσεις, μειώσεις στις συντάξεις ΝΑΤ, απειλές για την απορρόφηση του από το ΙΚΑ και απειλές για κλείσιμο σημαντικών οργανισμών κοινής ωφέλειας για τους ναυτικούς φαίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε και ετοιμάζονται για διαμαρτυρίες που θα πονέσουν πολύ.

Είναι προφανές ότι η οικειοθελής αποχή τους από κάθε απεργιακή κινητοποίηση τον περασμένο δεκαπενταύγουστο μετά από σχετική παράκληση του τότε υπουργού ερμηνεύτηκε ως ένδειξη αδυναμίας. Λάθος. Ήταν ένδειξη υπεύθυνης συμπεριφοράς και αυτή η παρανόηση από την πλευρά της πολιτείας είναι εκείνη που κινδυνεύει να πυροδοτήσει μια σκληρότερη του συνήθους αντίδραση.

Δικαιολογείται βεβαία ο κύριος Σόϊμπλε να μην κατανοεί ότι η Ελλάδα είναι νησιωτική χωρά και ότι αυτές οι χώρες παύουν να λειτουργούν όταν σταματάμε τα πλοία.

Όμως δεν δικαιολογούνται να το αγνοούν οι Έλληνες πολιτικοί στη ευθύνη των όποιων εμπίπτει και η σχετική εκπαίδευση των δυο χιλιάδων κοινοτικών κομισάριων που έφεραν για να επιβλεψουν την εφαρμογή των μέτρων.

Αλήθεια, πόσοι από αυτούς θα καταφθάσουν στο λιμάνι του Πειραιά και τι θα κάνουν αν τα πλοία αρχίσουν να δένουν πριν η τουριστικη σαιζόν αρχίσει; Δεν νομίζω ότι θα πάνε να μιλήσουν στους απεργούς στους καταπέλτες, μάλλον θα κάνουν ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί, δηλαδή θα φανέ τ’ αυγό τους.



ΠΗΓΗ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.