Επιτέλους πιστοποίηση θαλασσινών προϊόντων

Μετά από χρόνια η Αντιπεριφέρεια Νήσων «κατηγοριοποιεί» οστρακοειδή

Μετά από επίπονες και μεθοδικές προσπάθειες η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων με την βοήθεια των οστρακοαλιέων της Σαλαμίνας, έφεραν σε πέρας  το έργο του ορισμού και της τελικής κατηγοριοποίησης των ζωνών παραγωγής και αλιείας οστράκων στην περιοχή της Σαλαμίνας. 


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με αφορμή την επίτευξη αυτού του στόχου, δήλωσε  τα εξής:
«Επί πολλά χρόνια οι οστρακοαλιείς της Σαλαμίνας και οι οικογένειές τους ζούσαν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας. Ενώ διακαώς επιθυμούσαν την απόλυτη νομιμοποίηση της δουλειάς τους και την ταυτόχρονη διασφάλιση ότι τα όστρακα που διακινούν είναι υγειονομικά ελεγμένα και ασφαλή για την Δημόσια Υγεία, δεν έβρισκαν ανταπόκριση και αναγνώριση από την επίσημη πολιτεία.
Με τη μεθοδική δουλειά που έγινε τώρα εξασφαλίζονται οι οστρακοαλιείς αλλά και οι καταναλωτές σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Αυτό το τόσο απλό, αυτονόητο αλλά ταυτόχρονα πολυσήμαντο έργο που επετεύχθη από τις υπηρεσίες μας, βγάζει οριστικά τους επαγγελματίες από την ομηρία και συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου, αφού τους επιτρέπει πλέον να απευθύνονται σε τοπικές αλλά και διεθνείς Αγορές προωθώντας τα ποιοτικά προϊόντα τους με ασφάλεια για τον καταναλωτή και την Δημόσια Υγεία».










ΠΗΓΗ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.