«Νεφελώδες» το τουριστικό τοπίο. Σε πτωτική τροχιά οι κρατήσεις


Σε αίνιγμα για δυνατούς λύτες θα εξελιχθεί η πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς, αν ληφθούν υπόψη τα μέχρι τώρα δεδομένα που αφορούν κρατήσεις για την Ελλάδα από τις αγορές «δεξαμενές» του εξωτερικού, με κυριότερες τη Γερμανία και την Αγγλία. Το κλίμα ευφορίας της τουριστικής χρονιάς του 2011, έχει, πλέον, σκεπάσει ένα νέφος προβληματισμού για το τι μέλλει γεννέσθαι το 2012.

Παρά τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων και την αναμενόμενη έγκριση του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, εξελίξεις οι οποίες είναι σημαντικές και για τους τουριστικούς παράγοντες του τόπου, οι διεθνείς τουριστικές αγορές δεν έχουν ανταποκριθεί κατά τρόπο ανάλογο, αυξάνοντας τις κρατήσεις σε σχέση με πέρσι.
Σύμφωνα με τη Χριστίνα Τετράδη, μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων στις κύριες αγορές Αγγλίας και Γερμανίας κινούνται πτωτικά για την Ελλάδα, σε διψήφιο μάλιστα αριθμό.
Ενδεικτικές της πίεσης που ασκείται στο ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι και οι απαιτήσεις των tour operator's για όλο και περισσότερες εκπτώσεις στις τιμές των τουριστικών πακέτων αυτή την περίοδο, κάτι που παραδοσιακά συνέβαινε την τελευταία στιγμή. Όπως τονίζεται, είναι πολλές οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ενδίδουν στις πιέσεις για μειώσεις στις τιμές των τουριστικών πακέτων, μη έχοντας άλλη επιλογή.
Όποια σημαντική αύξηση στις αφίξεις από τις αναδυόμενες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα (ΌΠΩς Ρωσία, Ισραήλ, Κίνα κλπ) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισοσταθμίσει το κενό που θα αφήσει μια πτώση 10% από τις αγορές της Γερμανίας και Αγγλίας.
Όποια ωστόσο και αν είναι η εξέλιξη στο μέτωπο των αφίξεων εφέτος, τα έσοδα πολύ δύσκολα θα διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η κ. Τετράδη. Μια ένδειξη για το πώς θα κινηθεί η γερμανική αγορά το 2012 θα διαφανεί στην επικείμενη τουριστική έκθεση του Βερολίνου, στην οποία θα δώσουν το παρόν, τόσο η τουριστική ηγεσία της χώρας, όσο και η τουριστική επιχειρηματική κοινότητα.
Για την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων της χώρας, ενώ ήδη προετοιμάζεται και η επίσκεψη του στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο (7-11 Μαρτίου).



ΠΗΓΗ:portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.