Ζητούν δεύτερο τελεφερίκ στη Σαντορίνη οι εφοπλιστές


«Τεράστιος ο όγκος τουριστών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν»
Την ανάγκη να επισπευσθεί η κατασκευή δεύτερης μονάδας τελεφερίκ στη Σαντορίνη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες και να αποσυμφορηθεί το λιμάνι του Αθηνιού, που εξυπηρετεί και πλοία της ακτοπλοΐας, ζητά η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη.

Στην επιστολή της, η Ένωση αναφέρει ότι πολλές εταιρείες- μέλη της, που διαχειρίζονται κρουαζιερόπλοια, έχουν δηλώσει πως δεν μπορούν να δεχθούν άλλο τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση ταλαιπωρίας των επιβατών, τη στιγμή μάλιστα που οι αποβιβαζόμενοι τουρίστες με τα σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων φτάνουν, την περίοδο αιχμής, τους 6.500 την ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σηφουνάκης έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την κατασκευή του έργου. Θα πρέπει, ωστόσο, να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση για την εκτέλεση των έργων, καθώς υπάρχουν πολεοδομικοί όροι στην καλντέρα.


ΠΗΓΗ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.