Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Στηρίξτε τη ναυτιλία και τον τουρισμό”

“Φτωχό συγγενή της ελληνικής οικονομίας”, χαρακτηρίζει τη ναυτιλία, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπογραμμίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει εάν το κράτος αντιλαμβανόταν τις ανάγκες και το ρόλο της. 


Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση η ελληνική ναυτιλία στερείται ενός ανεξάρτητου Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας πού θα μπορούσε να χαράξει μία εθνική στρατηγική για την ελληνική ναυτιλία και να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα όσο κι επείγοντα θέματα πού την απασχολούν.

Είναι ντροπή, σημειώνει χαρακτηριστικά, να μην μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πασιφανείς δυνατότητες πού παρέχει στην χώρα η παράλια δομή της και αντί για αυτό να αφήνουμε την ακτοπλοΐα και τον θαλάσσιο τουρισμό να αργοπεθαίνουν και κάνουμε σταθερά όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα υπέρ άλλων γειτονικών χωρών.

Καλείται η κυβέρνηση να άρει αμέσως το καμποτάζ χωρίς ανούσιους όρους και προϋποθέσεις, να δημιουργήσει  τις απαιτούμενες υποδομές πού θα στηρίξουν την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα και τον θαλάσσιο τουρισμό γενικότερα, να εκσυγχρονίσει την ναυτική εκπαίδευση και, τέλος, να καταστήσει ανταγωνιστικό το ελληνικό νηολόγιο εφαρμόζοντας τον κανόνα υπολογισμού κόστους και οφέλους και χωρίς να αυτοπαγιδεύεται στον παραλογισμό του πολιτικού κόστους.

Εάν η κυβέρνηση εννοεί την ανάπτυξη στην αυτονόητη διάστασή της, θα πρέπει να δράσει άμεσα κι αποφασιστικά αποκαθιστώντας τους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού στο επίπεδο προτεραιότητας και σημασίας πού τους αναλογούν.

Θα πρέπει τελικά να κατανοήσει ότι αντί της μονοδιάστατης οριζόντιας πολιτικής των αυξημένων φόρων/εισφορών και των μειώσεων συντάξεων και μισθών επί δικαίων και αδίκων, οφείλει να εφαρμόσει επιτέλους και μία αναπτυξιακή πολιτική με όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία θα φέρουν ισοδύναμα, αν όχι σαφώς καλύτερα, αποτελέσματα από αυτά που ήδη εφαρμόζονται.

Αναφορικά με τον τουρισμό το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών δεν έχουν αντιληφθεί την σημασία πού έχει o τουρισμός και η ελληνική εμπορική ναυτιλία για την Ελλάδα και την οικονομία της παρά το γεγονός ότι και οι δύο αποτελούν την βαριά βιομηχανία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο τουρισμός μας στερείται στρατηγικής ώστε να καταστεί ποιοτικός υποστηριζόμενος από τις αναγκαίες υποδομές, εμπλουτιζόμενος με νέα προϊόντα πού θα του διευρύνουν την περίοδο τουριστικής αξιοποίησης και συνδεόμενος με τον πολιτισμό και το πολιτιστικό μας προϊόν.

Σε μια εποχή πού ο τουρισμός μας πλήττεται βάναυσα από την απαξίωση της χώρας στο εξωτερικό και από την εικόνα ανασφάλειας πού εκπέμπει, είναι ανάγκη το κράτος να προσφύγει στην πλούσια εμπειρία των επίσημων φορέων του κλάδου και να υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις τους πού εκφράζουν τον ρόλο και την λειτουργία του τουρισμού στο νέα αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.













ΠΗΓΗ:theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.