PSI: «Ανάσα»… για την Ελλάδα

Κορυφαία θέση κατέχει στον Γερμανικό Τύπο η εξέλιξη που αφορά στο PSI και την προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Ενθαρρυντικό αποτέλεσμα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Α. Μέρκελ , Στέφεν Ζάιμπερτ το αποτέλεσμα του PSI ενώ ο Γκίντο Βέστερβέλλε σε δηλώσεις τόνισε ότι τόνισε «ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει». 

Συμπερασματικά τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την αναγακαιότητα η Ελλάδα να προχωρήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και επίσης να υλοποιήσει τα προγράμματα αποκρατικοποίησης. Μάλιστα ο  γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών Μίχαελ Κέμερ με δηλώσεις του στα Γερμανικά μμε μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «δεν θα πρέπει τώρα να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα σώθηκε και ότι η κρίση είναι παρελθόν».

Σε κεντρική του συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk), o κ. Κέμερ υπογράμισε επίσης μεταξύ άλλων ότι «ο ιδιωτικός τομέας επέδειξε αλληλεγγύη, αλλά η δουλειά αρχίζει μόλις τώρα…» Η η Die Welt εστιάζει στην αντίδραση των hedge funds που είχαν επενδύσει στην ελληνική χρεοκοπία. Τώρα Γερμανικά μμε αναφέρονται στις δηλώσεις Παπαδήμου  για το αποτέλεσμα του PSI.

Στο μεταξύ οι αγορές αναμένουν και την «ετυμηγορία» της ISDA την απόφαση για ενεργοποίηση ή μη της πληρωμής των ασφάλιστρων κινδύνου έναντι ελληνικής χρεοκοπίας (CDS) ανέβαλε, με την αιτιολογία ότι θα ληφθεί όταν ενεργοποιηθούν και επίσημα τα CACs (οι ρήτρες συλλογικής δράσης).» Χαρούμενος» δήλωσε για την ελληνική εξέλιξη από την Νίκαια της Γαλλίας και ο Ν. Σαρκοζί. Ο γερμανικός Τύπος ειδικότερα:  Η Handlesblatt.com σημειώνει : Kursfeuerwerk beim Dax blieb aus ενώ η Focus online αναφέρει  Griechenlands Gläubiger verzichten- Was der Schuldenschnitt in Griechenland bedeutet Αντίστοιχα η Sueddeutsche Zeitung σημειώνει : Griechenlands private Gläubiger verzichten —Was der Schuldenschnitt leistet. Το SPIEGEL ONLINE αναφέρει : Teilweiser Zahlungsausfall- Rating-Agentur Fitch stuft Griechenland herunter Ωστόσο το Spiegel φιλοξένησε και δηλώσεις  τουγνωστού οικονομολόγου Χάραλντ Χάου  ο οποίος ισχυρίζεται πως η μεγάλη κρίση για την Ελλάδα όχι μόνο δεν αποφεύχθηκε αλλά βρίσκεται... προ των πυλών!

Το επόμενο «βήμα» κατά τους περιφερειακούς αναλυτές είναι οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και η πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν προδιαγραφεί. Μάλιστα σημειώνονται αναφορές για την ύφεση και ότι αυτή συνεπάγεται. Όπως και νε έχει το πράγμα οι Γερμανοί επενδυτές πανηγύρισαν με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό την επιτυχία του PSI, στέλνοντας το γενικό δείκτη DAX κατά 45,67 μονάδες ή κατά 0,7% υψηλότερα στις 6.880,21 μονάδες. Να σημειωθεί τέλος  ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών των «17» ενέκριναν την αποδέσμευση 35,7 δισ. ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 130 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, στο οποίο πήρε μέρος η πλειοψηφία των ιδιωτών πιστωτών, χωρίς ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με τη συμβολή του ΔΝΤ στο νέο δάνειο προς την Αθήνα. Επίσης σε σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της Ευρωζώνης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι τo Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αποφασιστικότητα και να εφαρμόζουν τη δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα.

Από τη Γερμανία ανταπόκριση Ι. Λαζάρου






ΠΗΓΗ:theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.