«Ο ΓΓ της ΠΝΟ παίρνει μισθό 15.000€» καταγγέλλει o εφοπλιστής Απόστολος Βεντούρης

 «Καταστρέφουν τη ναυτιλία και τον τουρισμό» λένε οι ακτοπλόοι
Παραγωγοί σε απόγνωση, εκδρομείς σε αδιέξοδο και οι φωνές να μη γίνει η απεργία των ναυτεργατών τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη γίνονται όλο και πιο έντονες.
Όπως πληθαίνουν και οι φωνές πως με την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ουσιαστικά «τιμωρεί» την κοινωνία και όχι τους πλοιοκτήτες ή την κυβέρνηση.
Επί της ουσίας, οι ναυτεργάτες θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Και το έκαναν οκτώ μέρες πριν μπούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα. Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογιώργου στην Σκαϊ: «Αντί να αναλωνόμαστε στο γιατί πάρθηκε ή τι εξυπηρετεί αυτή η απόφαση, η κυβέρνηση έχει για άλλη μια φορά το χρόνο, να αντιληφθεί τις ευθύνες της και να πάρει αποφάσεις, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις που δε θα μας οδηγήσουν στην απεργία».
«Πρέπει να καταλάβουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές ότι δε μπορούν πια να εκβιάζουν την κοινωνία», τόνισε αρχικά από την πλευρά του ο Απόστολος Βεντούρης, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, πριν ρίξει τη... βόμβα για το μισθό του γενικού γραμματέα τους ΠΝΟ. «Πρέπει να καταλάβει ο κ. Χαλάς, που παίρνει 15.000€ το μήνα, συν επιδόματα, πρέπει να καταλάβει ότι δε μπορεί να καταστρέφει ένα κλάδο, τους νησιώτες και τους επιβάτες, επειδή έτσι του αρέσει ή θέλει να γίνει πολιτικός».
Υπουργείο και ναυτεργάτες βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα σε ανοιχτή γραμμή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή για να μη δέσουν κάβους τα πλοία εν μέσω πασχαλινής περιόδου, κάτι που θα γονατίσει τα νησιά, τους παραγωγούς και την αγορά. Δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξει και νέα συνάντηση συνδικαλιστών-κυβέρνησης.
Έκκληση προς τους ναυτεργάτες να μην προχωρήσουν στην απεργία απευθύνουν ξενοδόχοι, επιμελητήρια, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.


ΠΗΓΗ:portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.