Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ελληνική Ναυτιλία: Πρόσω ολοταχώς με ευλογίες Ράιχενμπαχ


Από «ακτινογραφία» πέρασε τις λειτουργίες του νεοσύστατου Yπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο και διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης τού παρουσίασε τα σχέδιά του για ένα δεκαετές σχέδιο δράσης ανάπτυξης της ναυτιλιακής δραστηριότητας και ζήτησε την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση σε όλους τους δυνατούς τομείς.

Ο υπουργός μάλιστα ανέπτυξε τα πλάνα του για τη λιμενική βιομηχανία, κάνοντας λόγο για παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων και όχι για παραχωρήσεις λιμανιών.

Σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα, έγινε ερώτηση αν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά Ταμεία οι ασφαλιστικές εισφορές των ναυτικών, καθώς και το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος εδαφικής συνοχής της ΕΕ.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, και στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, σε συνδυασμό με την παραχώρηση λιμενικών σταθμών κρουαζιέρας, θέμα για το οποίο ο κ. Ράιχενμπαχ σημείωσε την ανάγκη ανάδειξης νέων προορισμών κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» ζητήθηκε η τεχνική συνδρομή της Task Force για τη δημιουργία «single window», ενός μηχανισμού δηλαδή που θα λειτουργεί σαν ένα one stop shop για τα θέματα ναυτιλίας.

Από τη πλευρά του, ο κ. Ράιχενμπαχ σε δηλώσεις του σημείωσε ότι επισκέφθηκε πρώτα το υπουργείο Ναυτιλίας λόγω της παρουσίας του κ. Μουσουρούλη, τον οποίο αποκάλεσε συνάδελφο (από την εργασία του στις Βρυξέλλες), και προσέθεσε ότι θα απαντήσει μέσα σε μια εβδομάδα σε ποια σημεία είναι δυνατόν να υπάρξει συνδρομή της Ε.Ε. ώστε να συσταθούν και οι ομάδες εργασίας και να προχωρήσουν τα έργα.ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637