Υπ. Ναυτιλίας: Το δύσκολο παζλ της στελέχωσης


«Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται». Η φράση αποδίδεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή από την δεκαετία του '70 και θα μπορούσε να αποδώσει παραφρασμένη όσα γίνονται σχετικά με την κάλυψη κρίσιμων θέσεων ευθύνης του υπ. Ναυτιλίας: « στο λιμάνι υπάρχουν ονόματα που ακούγονται και δεν έρχονται και ονόματα που έρχονται και δεν ακούγονται».
Παρά το γεγονός δε πως ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος πριν ανακοινωθούν επισήμως τα σχετικά ονόματα, θεωρείται βέβαιο ότι οι θέσεις του γεν. γραμματέα Ναυτιλίας και του γεν. γραμματέα Λιμένων είναι οι πρώτες στις οποίες θα οριστούν νέοι υπεύθυνοι.  Ιδιαίτερα η γενική γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής θεωρείται κρίσιμη τόσο για την παραχώρηση λειτουργιών των λιμένων εθνικής σημασίας, όπως περιγράφει ο ίδιος ο υπουργός το μοντέλο που θα ακολουθηθεί, όσο και για την αξιοποίηση ενός δανείου πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχει εξασφαλιστεί από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, ήδη από την εποχή που γεν. γραμματέας ήταν ο Γεώργιος Βλάχος επί κυβερνήσεων ΝΔ.
Ήδη ακούγεται ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στη θέση που υπηρέτησε επί πέντε έτη ο τέως γενικός. Για την ίδια θέση ή την γεν. γραμματεία Ναυτιλίας ακούγεται και ο Ν. Αναστασόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ επί ΝΔ, αν και θα μπορούσε να κατευθυνθεί και πάλι προς τον ΟΛΠ. Πάντως η έκπληξη στον ΟΛΠ, όπου πιθανότατα θα παραμείνει πρόεδρος ο Γ. Ανωμερίτης, αν το επιθυμεί, μπορεί να προέλθει από την φημολογούμενη μετακίνηση του Γ. Διαμαντίδη από τη θέση του γεν. γραμματέα του δήμου Πειραιά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, που θα ήθελε και ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, θα σηματοδοτεί σε συμβολικό έστω επίπεδο μια πιο «θεσμική» σχέση συνεργασίας του λιμανιού με τον δήμο. Ουσιαστικά τα δύο μέρη θα μπορούν να έχουν μια πιο στενή συνεργασία με δράσεις ανταποδοτικότητας από την πλευρά του ΟΛΠ, με ανάληψη των δαπανών σημαντικών έργων στην πόλη, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα του Β. Μιχαλολιάκου και που θα μπορούσε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να κάνει ο ΟΛΠ.
Η τύχη του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ Στ. Αγγελούδη θα κριθεί σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, αφού είναι στενότατος συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου, και σε συνάρτηση με το σε ποιο βαθμό θα μείνουν στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος στον κρατικό μηχανισμό. Σε ότι αφορά τον άλλο κυβερνητικό εταίρο, την ΔΗΜΑΡ, δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για την ανάληψη ευθυνών, «από ικανά και δοκιμασμένα στελέχη», όπως λένε χαρακτηριστικά, ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι προωθείται η εξ αρχής θεσμοθέτηση Τομέα Ναυτιλίας τις επόμενες ημέρες. Κάτι που ήδη έπραξε ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ, ορίζοντας μάλιστα τον βουλευτή της Α' Πειραιά Θ. Δρίτσα κοινοβουλευτικό υπεύθυνο του τομέα.



ΠΗΓΗ: portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.