"Το Ιράν δεν ανησυχεί για τις απαγορεύσεις εξαγωγής πετρελαίου"


Η Τεχεράνη δεν ανησυχεί για τις τελευταίες ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις που έχουν στόχο να το αναγκάσουν να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο οποίος υπογράμμισε ότι το Ιράν «θα αντεπεξέλθει στις δυσκολίες».
«Το Ιράν, με τη βοήθεια του Θεού, είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει τέτοιες εχθρικές κινήσεις και δεν ανησυχούμε καθόλου για τις κυρώσεις», δήλωσε ο Σαλεχί σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράν.

«Όπως έχουμε αντεπεξέλθει στις δυσκολίες τα τελευταία 32 χρόνια, με τη βοήθεια του θεού και τις προσπάθειες που κάνουμε θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτό», πρόσθεσε.
Πάντως, όπως δήλωσε σήμερα ανώτερος ευρωπαίος διπλωμάτης, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν καταλήξει σε μία συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.
Χθες Τετάρτη, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα θα επικυρωθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις 30 Ιανουαρίου.
«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», δήλωσε η ευρωπαϊκή πηγή, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται μία σειρά εξαιρέσεων από το εμπάργκο.
Κάποιες χώρες της ΕΕ, κυρίως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο, είναι επιφυλακτικές απέναντι στην επιβολή κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο. Μάλιστα, σε μία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τον Δεκέμβριο η Ελλάδα μπλόκαρε την επιβολή κυρώσεων, ενώ η Ιταλία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της.
Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε ότι η Ιταλία θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο «με την προϋπόθεση ότι θα είναι σταδιακό και ότι από αυτό θα εξαιρούνται οι προμήθειες που έχουν στόχο να αποπληρώσουν το δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που οφείλει το Ιράν στην κρατική μας εταιρεία ΕΝΙ».


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)




ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.