Ανάπτυξη 8% ετησίως βλέπει μεσοπρόθεσμα στα containers η Deutsche Bank


Εντυπωσιακή χαρακτηρίζει την ανάκαμψη αξιών και ναύλων στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων η Deutsche Bank σε ειδική μελέτη της για τον τομέα αυτό της ποντοπόρου ναυτιλίας υπογραμμίζοντας πως το 2010 η αύξηση των μεταφορών μπορευματοκιβωτίων ήταν της τάξης του 11% μετά από την πρωτοφανή στα χρονικά κάμψη της τάξης του 9% που σημειώθηκε το 2009. Εκτιμά πως το 2011 η αύξηση των μεταφορών στον κλάδο θα είναι της τάξης του 7% δίνοντας ένα καλό σημείο στήριξης στον τομέα.

Οι Έλληνες εφοπλιστές έχοντας δει την ανάκαμψη που καταγράφεται και εκτιμώντας πως ο τύπος αυτός των μεταφορών είναι εκ των σημαντικότερων του μέλλοντος έχουν ήδη αρχίσει και χτίζουν μεγάλους στόλους τέτοιων πλοίων διαφοροποιούμενοι από τους παραδοσιακούς κλάδους των τάνκερ και των φορτηγών.
Την πρωτοκαθεδρία και με διαφορά κρατούν οι Γερμανοί εφοπλιστές. Όμως δεν αυξάνουν μερίδια α ένα αντιθέσει με τους Έλληνες και δευτερευόντως τους Κινέζους.
Στο μέτωπο των ναύλων η Deutsche Bank επισημαίνει ότι επιστρέφουν στα προ κρίσης επίπεδα θυμίζοντας πως κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της κρίσης είχαν υποχωρήσει έως και 80% ενώ το 12% του στόλου ήταν κάποια στιγμή δεμένο.
Η γερμανική τράπεζα βλέπει ανάπτυξη της τάξης του 7-8% έως το 2015 στις μεταφορές containers και έτσι εκτιμά πως ο κλάδος αυτός της ποντοπόρου είναι εκ των υγιέστερων καθώς η ζήτηση για μεταφορές υπερκαλύπτει την προσφορά νέας μεταφορικής δυναμικότητας επικροτώντας εμμέσως την στρατηγική των Ελλήνων εφοπλιστών που επεκτείνονται στα containerships.



Του Γιώργου Γ. Λιάρου
ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.