Την αλλαγή σκοπού ενέκρινε η ΝΕΛ


Τη μετατροπή του σκοπού της εταιρίας καθώς και την έγκριση χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΝΕΛ στις 24/3.
  
Συγκεκριμένα κατά τη συνέλευση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:


1. Αποφάσισε ομοφώνως την τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού της περί του σκοπού της Εταιρείας, το οποίο στο εξής έχει ως ακολούθως:

ΑΡΘΡΟ 4


Σκοπός της Εταιρείας είναι:

Ι. Η απόκτηση και η εκμετάλλευση πλοίων για την μεταφορά προσώπων, οχημάτων παντός τύπου και εμπορευμάτων προς εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Λέσβου-Πειραιά, καθώς και άλλων γραμμών του εσωτερικού και εξωτερικού. Η απόκτηση πλοίων δύναται να διέπεται από εγκριτική πράξη που εκδίδεται κατά τις κείμενες διατάξεις.

ΙΙ. Η ναύλωση ή με οποιονδήποτε τρόπο γενικά (με προμήθεια ή με συνεργασία με οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο) εκμετάλλευση πλοίων και γενικά πλωτών μέσων κάθε Εθνικότητας και Σημαίας.

ΙΙΙ. Η εκτέλεση παντός είδους θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων, επιβατών ή οχημάτων με ιδιόκτητα ή μη πλοία αυτής.

IV. Η διενέργεια γενικά πάσης επιχειρήσεως ή εργασίας η οποία διευκολύνει την καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού της Εταιρείας όπως:

1. Η άσκηση πάσης φύσεως και πάσης μορφής Τουριστικής Επιχείρησης που έχει σχέση με τη δια θαλάσσης μεταφοράς επιβατών καθώς και πραγματοποίηση εργασιών πρακτόρευσης πλοίων με Νόμιμο Εκπρόσωπο που θα ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό, οποιουδήποτε εταιρικού τύπου ακόμη και η σύμπραξη ή κοινοπραξία με αυτές.

3. Η ίδρυση θυγατρικών εταιρειών με αντικείμενο την οργάνωση τουριστικών, μεταφορικών, βιομηχανικών, εμπορικών και λοιπών επιχειρήσεων.

4. Η ίδρυση, εκμετάλλευση και λειτουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλιακή ακτινοβολία, αιολική, υδροηλεκτρική, γεωθερμία, υβριδική και γενικώς κάθε πηγή ενέργειας και η διενέργεια κάθε είδους επιχειρήσεως σχετικά με την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, όπως ενδεικτικά η ανακύκλωση, η διαχείριση απορριμάτων και αποβλήτων, η εξοικονόμηση ενέργειας.

5. Η ίδρυση, εκμετάλλευση και λειτουργία λιμενικών εγκαταστάσεων, τερματικών σταθμών, εμπορευματικών σταθμών, αποθηκευτικών χώρων και επιχειρήσεων διακίνησης και αποθήκευσης εμπορευμάτων, εκθεσιακών χώρων.

6. Η διενέργεια κάθε είδους μεταφορικής εργασίας με κάθε μέσο καθώς και η κάθε είδους διαμεσολάβηση σε μεταφορικές εργασίες.

7. Η άσκηση κάθε είδους τουριστικής και ξενοδοχειακής επιχείρησης. Η κατασκευή, απόκτηση, μίσθωση και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών, τουριστικών μονάδων, συνεδριακών και εκθεσιακών χώρων.

8. Η με οποιοδήποτε ποσοστό συμμετοχή, σε ελληνικές ( Ανώνυμες, Ε.Π.Ε. κτλ.) ή σε αλλοδαπές εταιρείες, με εμπορική ή βιομηχανική δραστηριότητα στην Ελλάδα και την αλλοδαπή.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα και με την παράγραφο 4.1.3.12 του Κανονισμού του ΧΑ, η ως άνω τροποποίηση αφορά πιθανή μελλοντική επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε νέους τομείς και συνεπώς δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική επίδραση στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

2. Εξέλεξε δια μυστικής δια δελτίων ψηφοφορίας 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εξελέγησαν οι κ.κ. Αβραντίνης Ιωάννης του Διαμαντή, Βάγγερ Μιλτιάδης-Μιχαήλ του Αντωνίου, Μαρκόπουλος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωσήφ, Τζιλόγλου-Τζιλίδης Λύσσανδρος-Γεώργιος ως εκτελεστικά ή μη εκτελεστικά μέλη και οι κ.κ. Αθηναίος Απόστολος του Ιωάννη και Βεντουρής Ευστάθιος του Γεωργίου-Ιωάννη ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, λαβόντες 329.306.147 ψήφους έκαστος.

3. Ενέκρινε ομόφωνα τις συμβάσεις γυμνής ναύλωσης και συμβάσεις χρονοναύλωσης που έχει συνάψει η Εταιρεία με τρίτους και ειδικότερα: 1. Με την εταιρεία "ΑΛΦΑ ΦΕΡΡΥΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" για τo πλοίο "ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ" (AQUA JEWEL), 2. Με την εταιρεία "ROPAX 1 KS" για το πλοίο "ROPAX 1", 3. Με την εταιρεία "ROPAX 2 KS" για το πλοίο "ROPAX 2", 4. Με την εταιρεία "ROYAL DIAMOND SHIPPING LIMITED" για το πλοίο "EUROPEAN EXPRESS", 5. Με την εταιρεία "AVRA SHIPPING S.A." για το πλοίο "COLOSSUS" ex "SHUTTLE", 6. Με την εταιρεία "EPTANISOS MARITIME LTD" για το πλοίο "IΠΠΟΤΗΣ" ex "CELTIC STAR", 7. Με την εταιρεία "ΜΥΚΟΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" για το πλοίο "ΜΥΚΟΝΟΣ", 8. Με την εταιρεία "FORTUNE MARITIME CORPORATION" για το πλοίο "CYCLADES EXPRESS", 9. Με την εταιρεία "SEA HAWK MARITIME COMPANY" για το πλοίο "AΛΚΥΟΝΗ", 10. Με την εταιρεία "PENELOPE MARITIME COMPANY" για το πλοίο "ΠΗΝΕΛΟΠΗ" 11. Με την εταιρεία "ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΤΟΥ ΑΕ" για το πλοίο "ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ" και 12. με την εταιρεία "CHRYSES FINANCE CORPORATION" για το πλοίο "ARBERIA".

4. Ενέκρινε ομόφωνα την από 16.02.2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για την χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε κατά την από 27.07.2010 Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας και συγκεκριμένα:

Ποσό 24.235.004 ευρώ διατίθεται δια κεφάλαιο κίνησης της τρέχουσας δραστηριότητας του Ομίλου αντί του αρχικού ορισθέντος ποσού των 14.680.000 ευρώ, που αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Ποσό 13.364.996 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, που αφορά την ανάπτυξη των εργασιών της, αντί του αρχικού ορισθέντος ποσού των 22.920.000 ευρώ.

Η ανωτέρω αλλαγή δεν επιφέρει μείωση στο ποσό εκ των αντληθέντων κεφαλαίων που είχε προβλεφθεί ότι θα χρησιμοποιηθεί για την μείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας, ενώ μεταβάλλει το επενδυτικό σχέδιο της Εταιρείας, μόνο ως προς το ότι μειώνεται το κεφάλαιο, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των γραμμών "Ιταλία - Χώρες Αδριατικής" και "Τουρκία - Ελλάδα".

5. Ενέκρινε ομόφωνα την συμφωνία της Εταιρείας που αφορά την σύσταση, σε σύμπραξη με την τουρκική εταιρεία Rhea Girisim Yatirim Ortakligi S.A. κοινοπραξίας επενδύσεων προκειμένου να συμμετέχουν σε διαγωνισμό που αφορά την ιδιωτικοποίηση των μετοχών της εταιρείας IDO Istanbul Deniz Otobuslezi Sanayi ve Ticaret A.S.

Επίσης ενέκρινε ομόφωνα το από 07.02.2011 Μνημόνιο Συμφωνίας (Memorandum of Understanding) με το οποίο επισφραγίζεται η ως άνω συμφωνία της Εταιρείας με την τουρκική εταιρεία Rhea Girisim Yatirim Ortakligi S.A. για την σύσταση της κοινοπραξίας και την συμμετοχή στο διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των μετοχών της εταιρείας IDO Istanbul Deniz Otobuslezi Sanayi ve Ticaret A.S.

6. Όρισε ομόφωνα τρία μέλη της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 1 του ν.3693/2008. Συγκεκριμένα ορίστηκαν οι κ.κ. 1) Αθηναίος Απόστολος του Ιωάννη 2) Βεντουρής Ευστάθιος του Γεωργίου-Ιωάννη, ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη και ο κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωσήφ, ως μη εκτελεστικό μέλος. Οι οποίοι διαθέτουν τα υπό του Νόμου απαιτούμενα προσόντα.



ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.