Θέμα κάλυψης από νηογνώμονα για τουριστικά ημερόπλοια, κότερα και πλοία


Θέμα κάλυψης από νηογνώμονα εξακολουθούν να έχουν τα περίπου 60 τουριστικά ημερόπλοια, λίγο μάλιστα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά και τα 4.000 περίπου κότερα και 1000 ακόμα διάφορα πλοία εθνικής νομοθεσίας μέχρι 500 κόρους ( ρυμουλκά, ξύλινα και πλαστικά επιβατηγά που εκτελούν διεθνούς πλόες αλιευτικά κάτω των 24 μέτρων και φορτηγά κάτω των 500 κόρων) καθώς ο ελληνικός νηογνώμονας τελεί υπό την αναστολή αναγνώρισής του από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι σε κάθε τουριστικό ημερόπλοιο απασχολούνται τουλάχιστον 7 άτομα, πέρα από τα γραφεία τουριστικής διακίνησης ενώ να σημειωθεί ότι σε ένα περίπου σαραντάμετρο κότερο απασχολούνται τουλάχιστον 8 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας αναμένεται σύντομα να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, όσον αφορά το θέμα των πιστοποιητικών κλάσης για τα ημερόπλοια αλλά και για τα 4.000 περίπου κότερα μέχρι 500 κόρους και 1000 ακόμα διάφορα πλοία εθνικής νομοθεσίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων από την πλευρά της έχει ζητήσει την εξαίρεση από την πιστοποίηση του νηογνώμονα και να παραμείνουν στην επιθεώρηση εμπορικών πλοίων.

Ο αντιπρόεδρος της Π.ΕΝ.Ε.ΤΗΣ Δημήτρης Τριανταφύλλου τονίζει ότι αν αναγκαστούν τελικά να απευθυνθούν σε ξένους νηογνώμονες προκειμένου να πάρουν το πιστοποιητικό αξιοπλοϊας το κόστος εγγραφής πιστοποίησης πολλαπλασιάζεται.

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους ξένους νηογνώμονες δεν δέχονται τα πλοία αυτά καθώς δεν πληρούν το όριο ηλικίας που θέτουν, ή δεν είναι κατασκευασμένα από την αρχή σύμφωνα με τους κανονισμούς τους δικούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν πολλοί από τους ιδιοκτήτες των ημερόπλοιων αναγκαστούν τελικά να καταφύγουν σε ξένους νηογνώμονες ένα επιπλέον πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν θα είναι αυτό της καθυστέρησης καθώς απαιτείται νέα χρονοβόρα διαδικασία για να πάρουν πιστοποιητικό κλάσης. Τονίζεται ότι για τους ιδιοκτήτες των ημερόπλοιων όπως και για τα 4.000 περίπου κότερα ξεκινά από την 1η Απριλίου η τουριστική περίοδος και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, τονίζουν πολλοί από τους ιδιοκτήτες.




ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.