Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Θέμα κάλυψης από νηογνώμονα για τουριστικά ημερόπλοια, κότερα και πλοία


Θέμα κάλυψης από νηογνώμονα εξακολουθούν να έχουν τα περίπου 60 τουριστικά ημερόπλοια, λίγο μάλιστα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά και τα 4.000 περίπου κότερα και 1000 ακόμα διάφορα πλοία εθνικής νομοθεσίας μέχρι 500 κόρους ( ρυμουλκά, ξύλινα και πλαστικά επιβατηγά που εκτελούν διεθνούς πλόες αλιευτικά κάτω των 24 μέτρων και φορτηγά κάτω των 500 κόρων) καθώς ο ελληνικός νηογνώμονας τελεί υπό την αναστολή αναγνώρισής του από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι σε κάθε τουριστικό ημερόπλοιο απασχολούνται τουλάχιστον 7 άτομα, πέρα από τα γραφεία τουριστικής διακίνησης ενώ να σημειωθεί ότι σε ένα περίπου σαραντάμετρο κότερο απασχολούνται τουλάχιστον 8 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας αναμένεται σύντομα να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, όσον αφορά το θέμα των πιστοποιητικών κλάσης για τα ημερόπλοια αλλά και για τα 4.000 περίπου κότερα μέχρι 500 κόρους και 1000 ακόμα διάφορα πλοία εθνικής νομοθεσίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων από την πλευρά της έχει ζητήσει την εξαίρεση από την πιστοποίηση του νηογνώμονα και να παραμείνουν στην επιθεώρηση εμπορικών πλοίων.

Ο αντιπρόεδρος της Π.ΕΝ.Ε.ΤΗΣ Δημήτρης Τριανταφύλλου τονίζει ότι αν αναγκαστούν τελικά να απευθυνθούν σε ξένους νηογνώμονες προκειμένου να πάρουν το πιστοποιητικό αξιοπλοϊας το κόστος εγγραφής πιστοποίησης πολλαπλασιάζεται.

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους ξένους νηογνώμονες δεν δέχονται τα πλοία αυτά καθώς δεν πληρούν το όριο ηλικίας που θέτουν, ή δεν είναι κατασκευασμένα από την αρχή σύμφωνα με τους κανονισμούς τους δικούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν πολλοί από τους ιδιοκτήτες των ημερόπλοιων αναγκαστούν τελικά να καταφύγουν σε ξένους νηογνώμονες ένα επιπλέον πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν θα είναι αυτό της καθυστέρησης καθώς απαιτείται νέα χρονοβόρα διαδικασία για να πάρουν πιστοποιητικό κλάσης. Τονίζεται ότι για τους ιδιοκτήτες των ημερόπλοιων όπως και για τα 4.000 περίπου κότερα ξεκινά από την 1η Απριλίου η τουριστική περίοδος και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, τονίζουν πολλοί από τους ιδιοκτήτες.
ΑΠΟ-dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637