Ικανός ο Πειραιάς να καταστεί σημαντικό hub-port στη Μεσόγειο

Ο Πειραιάς έχει όλα τα εχέγγυα για να καταστεί σημαντικό hub-port στη Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτιλιακής Ενωσης κ. Ν. Αρβανίτης, κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης, όπου παρουσιάσθηκε ο απολογισμός του 2010.Ο πρόεδρος της Δ.Ν.Ε ζήτησε τις δέουσες πρωτοβουλίες απο την πολιτεία ώστε οι επενδυτές αλλοδαποί και εγχώριοι να έχουν το κατάλληλο - ευέλικτο και σίγουρο περιβάλλον και πρόσθεσε ότι απαιτούνται γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη των δύο σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και στην κατασκευή του προβλήτα Ι με σύγχρονο εξοπλισμό από τον ΟΛΠ, τόνισε ότι αρχίζει να δημιουργείται ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα επιδράσει θετικά στις δραστηριότητες των Ναυτιλιακών Εταιρειών τα πλοία των οποίων προσεγγίζουν στον Πειραιά.

Τόνισε επίσης ότι ο ΟΛΠ θα πρέπει να δώσει μεγάλη βαρύτητα στην υλοποίηση του MASTER PLAN στις προτεραιότητες του οποίου πρέπει να είναι η ανάπτυξη του terminal αυτοκινήτων διότι έχει μείνει πίσω η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του.

Ο κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι η Ενωση έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στον ΟΛΠ για το ζήτημα αυτό, ενώ θα πρέπει να λάβει μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη του terminal των κρουαζιεροπλοίων λόγω του τουριστικού προϊόντος της Χώρας μας.

Χαρακτήρισε την άρση του καμποτάζ σημαντική εξέλιξη για την κρουαζιέρα ενώ ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τον Πειραιά να προχωρήσει η σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού και ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάπτυξη του Θριάσιου εμπορευματικού κέντρου.



ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.