Ο σεισμός ανεβάζει τις τιμές στα νεότευκτα


Προβληματισμός επικρατεί σε πλοιοκτήτες και ναυπηγεία για το που μπορεί να οδηγήσει τις τιμές των νεότευκτων ο καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία καθώς όλοι εκτιμούν ότι θα ανέβουν οι τιμές. Σύμφωνα με αναλυτές η κύρια αιτία της ανόδου είναι η ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές του χάλυβα από το γεγονός ότι προβλέπεται να αυξηθεί η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος που αποτελεί την πρώτη ύλη, καθώς και η τιμή του άνθρακα που αποτελεί την κυριότερη καύσιμη ύλη για την μεταλλουργία.
Το κυριότερο όμως ερώτημα είναι το πώς θα κινηθεί η αγορά. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μία προσωρινή πτώση λόγω του σοκ που υπέστη η ιαπωνική οικονομία, η οποία ωστόσο όπως εκτιμάται από τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς. Αυτό σημαίνει μαζικές εισαγωγές πρώτων υλών, καύσιμης ύλης κυρίως σε LNG αλλά και αργού καθώς μετατοπίζεται πλέον το κέντρο βάρους από την πυρηνική ενέργεια στις παραδοσιακές μεθόδους. Κάτι ανάλογο είχε παρατηρηθεί και με τον σεισμό του Kobe.
Από την άλλη όμως πλευρά χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό θα απορροφηθεί το πλεονάζον τονάζ κάτι που θα αποτελέσει και τον οδηγό για την διαμόρφωση και τις προοπτικές των ναύλων, τις οποίες θα λάβουν υπ΄όψη τους οι πλοιοκτήτες για το πώς θα κινηθούν.
Πάντως σύμφωνα με πηγές της αγοράς, γίνονται αρκετές διερευνητικές επαφές καθώς πολλοί πλοιοκτήτες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο της αύξησης των τιμών που αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα όσον αφορά τις αποδόσεις ενός πλοίου κατά την διάρκεια του ωφέλιμου βίου του.


ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.