Λιμανίσια


Κρουαζιέρα: Με απόφαση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη, δόθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης κρουαζιέρας με μειωμένη σύνθεση στο κρουαζιερόπλοιο «Cristal» για ένα μήνα. Σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι «η απόφαση αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΠΝΟ και στη συνέχεια η εταιρεία θα προσλάβει όλους τους εργαζόμενους που προβλέπονται στην οργανική του σύνθεση».

Στο Μαϊάμι: Την ημέρα που δημοσιευόταν η απόφαση ο υπουργός «προσγειωνόταν» στο Μαϊάμι προκειμένου να πείσει τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας των ΗΠΑ να επωφεληθούν από την άρση του καμποτάζ και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και στον πρώτο προορισμό του κόσμου.
Ξενοδοχείο: Παράταση στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της χρήσης τμήματος της λιμενικής ζώνης, προκειμένου να κατασκευαστεί ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Παγόδα, αναμένεται να δοθεί από τον ΟΛΠ στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Ο διαγωνισμός λήγει στις 15 Μαρτίου και αφορά επένδυση της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ενταχθεί στους σχεδιασμούς του οργανισμού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού και τη μετατροπή του επιβατικού λιμένα σε home port για την κρουαζιέρα.
Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης: Στην εταιρεία Μοχλός Α.Ε. κατακύρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης το μειοδοτικό διαγωνισμό για το έργο της επέκτασης του κρηπιδώματος 26 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία Μοχλός Α.Ε. προσέφερε μέση έκπτωση 50,97%.
Επιστολή: Ευχαριστήρια επιστολή προς τον ΥΘΥΝΑΛ για τη συμβολή της Ελλάδας στον απεγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων Κινέζων από τη Λιβύη έστειλε ο Κινέζος πρέσβης. Ο πρέσβης Luo Lin Quan μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η Κίνα επιθυμεί να αποδίδει μεγάλη σημασία στην προώθηση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσεως μεταξύ των δύο χωρών, θεωρεί πάντα την Ελλάδα έμπιστο φίλο και εταίρο.
Εξελίξεις: Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη άλλαξαν τη διάθεση της κινεζικής κυβέρνησης απέναντι στην ελληνική. Οι σχέσεις των δύο κρατών, που χαρακτηρίζονταν έως και παγωμένες, τώρα είναι οι καλύτερες δυνατές. Πάντως οι Κινέζοι θα συνεχίσουν να είναι σκληροί διαπραγματευτές, ίσως έναν τόνο λιγότερο από όσο ήταν πριν από ένα μήνα.

ΑΠΟ-paraskevi13.com

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.