Διαμαντίδης για δραστηριότητες Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο


"Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας έχει δηλώσει την πρόθεσή του να στηριχθεί η διατήρηση και η βιώσιμη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον, για να ικανοποιούνται οι ανάγκες των αλιέων και να εξασφαλίζονται τα ιχθυαποθέματα", αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, Ιωάννης Διαμαντίδης.Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, σχετικά με τη "μείωση των ιχθυαποθεμάτων και τις παράνομες δραστηριότητες Τούρκων ψαράδων από τη Σαμοθράκη μέχρι τα Δωδεκάνησα", ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας απαντά ότι οι προσπάθειες του Υπουργείου αποσκοπούν εκτός από την προστασία των αποθεμάτων και στην προστασία των αλιέων της χώρας.

Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η υπογραφή στις 17.2.2001 της Σύμβασης "Leader Αλιείας" της αναπτυξιακής Καβάλας ύψους 4.510.000 ευρώ, για χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε αλιείς και άλλους κατοίκους παράκτιων περιοχών της Θεσσαλονίκης με σκοπό τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων των αλιέων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Όσον αφορά το θέμα των τουρκικών αλιευτικών σκαφών, ο κ. Διαμαντίδης πληροφορεί τον βουλευτή ότι αυτό είναι γνωστό στην ΕΕ αλλά δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία στο κεφάλαιο της Αλιείας, καθώς η γειτονική χώρα δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένη για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου. Στη Μεσόγειο ισχύουν τα μέτρα του Κανονισμού για τη διαχείριση των αλιευτικών πόρων. Εντός των εθνικών υδάτων εφαρμόζονται επιπλέον τοπικές και χρονικές απαγορεύσεις και πρόσθετα μέτρα διαχείρισης των αλιευτικών αποθεμάτων.

Ο ερωτών βουλευτής έχει επισημάνει στην κυβέρνηση ότι "οι Έλληνες ψαράδες έχουν εναρμονιστεί πλήρως υποχρεωτικά με την ελληνική νομοθεσία και τους κανόνες της ΕΕ. Οι ελληνικές μηχανότρατες ψαρεύουν από τον Οκτώβριο έως τον Μάϊο και τα γρι-γρι από τον Φεβρουάριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα όμως τα τουρκικά ψαράδικα είναι όλο το χρόνο στο Αιγαίο και σαρώνουν το βυθό από τη Σαμοθράκη μέχρι τα Δωδεκάνησα με τρόπους εκτός κοινοτικής νομοθεσίας και εξαφανίζουν τα ιχθυαποθέματα".


ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.