Οδηγός για την αποφυγή ρύπανσης

Το διεθνές και κοινοτικό πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για το μεγάλο θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, καταγράφει συνοπτικά σε ένα κατατοπιστικό έντυπό της, η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, προκειμένου να διευκολύνει τα μέλη της στην εφαρμογή της «αρχής της πρόληψης» προς αποφυγή περιστατικών ρύπανσης από πλοία. Πρόκειται για μια ακόμη καινοτόμο πρωτοβουλία υψηλής κοινωνικής ευθύνης της εφοπλιστικής κοινότητας, η οποία έχει ως γνωστόν πολυετή παράδοση στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος με την ίδρυση της πρώτης οργάνωσης στον χώρο της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας με αυτό το αντικείμενο, της «Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος» {HELMEPA}.

Στην έκδοση, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνονται οι σχετικές συμβάσεις του ΙΜΟ που βρίσκονται σε ισχύ ή, πρόκειται να τεθούν σε ισχύ, οι συμβάσεις του ίδιου οργανισμού για ευθύνη και αποζημίωση για απαιτήσεις από ρυπάνσεις που ισχύουν και εκείνες που πρόκειται να ισχύσουν προσεχώς καθώς και οι Κώδικες για την πρόληψη της ρύπανσης. Επίσης, καταγράφονται οι Κανονισμοί και οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ υπάρχει εκτενής και αναλυτική αναφορά σχετικώς με τις τρέχουσες διεθνείς διαβουλεύσεις σχετικά με τον έλεγχο των ατμοσφαιρικών εκπομπών των πλοίων.

Την έκδοση συμπληρώνει σειρά από πίνακες και γραφήματα, που παρουσιάζουν τη συνεχή αύξηση του θαλάσσιου εμπορίου που έχει εντυπωσιακά οφέλη για την παγκόσμια κοινότητα, λόγω του ανταγωνιστικού κόστους μεταφοράς αγαθών ανά την υφήλιο, αλλά και των συνεχώς βελτιούμενων επιδόσεων των πλοίων ως προς την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.



ΑΠΟ-pireastime.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.