Credit Suisse: Συγκρατημένα αισιόδοξη για το πετρέλαιο

Δεν βλέπει το πετρέλαιο να διατηρείται πάνω από τα 100 δολ, η Credit Suisse, σε περίπτωση που η Σαουδική Αραβία εξαντλήσει την παραγωγική της δυνατότητα στα 12,5 εκ. βαρέλια ημερησίως από 9 που είναι σήμερα. 
Επίσης δεν θεωρεί πιθανόν να αυξηθούν τα επιτόκια εξ αιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Για να είναι όμως καλυμμένη, αναφέρει πως σε περίπτωση που η τιμή του brent φθάσει τα 140-150 δολάρια το βαρέλι θα δούμε διόρθωση των αγορών ως και 34%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, έφθασε τα 10,23 εκ βαρέλια ημερησίως από τα οποία εξήχθησαν τα 5,24 εκ.

Όμως αντίθετα με την Σαουδική Αραβία δεν έχει πολλά περιθώρια να αυξήσει την παραγωγή της λόγω των γηρασμένων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της.

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι η παραγωγή της Βενεζουέλας το 2010 έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002, όταν η παραγωγή της είχε υποστεί σοβαρό πλήγμα από τις απεργίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα η παραγωγή υποχώρησε στα 2,78 εκ. βαρέλια ημερησίως από 3 εκ. βαρέλια το 2009.

Ωστόσο φαίνεται πως θα αυξηθεί σημαντικά η παραγωγή στην Νιγηρία από τον Απρίλιο καθώς επανέρχονται σε λειτουργία μονάδες που είχαν μειώσει την παραγωγή τους λόγω έργων συντήρησης.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία τον Μάρτιο η Νιγηρία θα εξάγει 65 φορτία που αναλογούν σε 1,85 εκ .βαρέλια ημερησίως, ωστόσο τα στοιχεία για τον Απρίλιο δείχνουν ότι θα εξαχθούν φορτία που αναλογούν σε 2,12 εκ. βαρέλια ημερησίως.


ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.