Τρίτη και Τετάρτη κλείνουν τα λιμάνια

√Η ΟΜΥΛΕ συμμετέχει στην απεργία της ΓΕΣΕΕ
√Η ΠΝΟ κατ’ αρχήν δεν απεργεί

Στις 28 και 29 του μηνός, μέρες κατά τις οποίες τελικά θα συζητηθεί και θα τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο, αναμένεται να  πραγματοποιηθεί και η 48ωρη απεργία της ΓΕΣΕΕ. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ),

σύμφωνα και με προηγούμενη απόφασή της, την οποία πιθανότατα θα επικυρώσει την Παρασκευή, θα συμμετάσχει στην 48ωρηαπεργία, με αποτέλεσμα να «νεκρώσει» η κίνηση στα λιμάνια της χώρας.

Αντίθετα, απόφαση για μη συμμετοχή στην απεργία της ΓΕΣΕΕ, με ψήφους 10 έναντι 5 έλαβε η ΠΝΟ! Η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έκρινε ότι ο κλάδος δεν πρέπει να απεργήσει, καθώς ξεκινάει η τουριστική περίοδος, και εκτιμώντας προφανώς ότι μια τέτοια απεργιακή κινητοποίηση θα πλήξει ιδιαίτερα τον χώρο της ακτοπλοϊας, οι εταιρείες της οποίας αντιμετωπίζουν ως γνωστόν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Παραμένει πάντως άγνωστο αν οι Ενώσεις της ΠΝΟ που μειοψήφησαν (μεταξύ των οποίων οι ΠΕΜΕΝ και η ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ), θα επιμείνουν μονομερώς στην επιλογή τους να απεργήσουν, ή θα σεβαστούν την πλειοψηφούσα άποψη της ΠΝΟ. Εφ’ όσον επιλέξουν την «σκληρή» γραμμή, ενδεχομένως – και πέρα απ’ την αναμενόμενη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών – θα δούμε και γνωστές πλέον σκηνές… απείρου κάλους στους καταπέλτες των επιβατηγών, με απεργούς και… συμπαραστάτες από το ΠΑΜΕ να κλείνουν τα πλοία, άλλους εργαζόμενους, άλλων Ενώσεων να θέλουν να δουλέψουν και να λύσουν τους κάβους. Και όλες αυτές φυσικά τις σκηνές, πιθανότατα σε απευθείας μετάδοση, και οπωσδήποτε να αναμεταδίδονται απ’ τα μεγάλα διεθνή δίκτυα.




















ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.