Ψηφίστηκε η πρώτη έκθεση για τον τουρισμό στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με απόλυτη συναίνεση μεταξύ των Σοσιαλιστών, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, ψηφίστηκε η πρώτη έκθεση για τον τουρισμό στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Την ολοκλήρωση δουλειάς δέκα σχεδόν μηνών σφράγισαν σήμερα το πρωί με την ψήφιση της έκθεσης για τον ευρωπαϊκό τουρισμό τα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην πρώτη επίσημη έκθεση για τον ευρωπαϊκό τουρισμό μετά την ισχύ της Συνθήκης της Λισαβόνας - οπότε ο τουρισμός αποτελεί πλέον ευρωπαϊκή πολιτική - με τίτλο «Η Ευρώπη, ο πρώτος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός – ένα νέο πλαίσιο πολιτικής για τον τουρισμό στην Ευρώπη» οι ευρωβουλευτές επικεντρώθηκαν σε πολύ συγκεκριμένα μείζονα ζητήματα για την ανάπτυξη και την προώθηση του ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος.

Η στήριξη δράσεων με την απαραίτητη χρηματοδότηση για την προώθηση της διαφοροποίησης της τουριστικής προσφοράς στην ΕΕ, η αντιμετώπιση των εποχικών διακυμάνσεων της τουριστικής δραστηριότητας, η αξιοποίηση των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, η στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η μείωση προβλημάτων προσβασιμότητας σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές, η λήψη πρωτοβουλιών για κοινωνικό τουρισμό αλλά και η διευκόλυνση θεωρήσεων τουριστικής βίζας, κυρίως από τις χώρες BRIC, αποτελούν λίγα από τα θέματα που εμπεριέχονται στην έκθεση.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης, με την ιδιότητα του εισηγητή για την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μετά το τέλος της ψηφοφορίας δήλωσε: «Η ευρωπαϊκή πολιτική τουρισμού έχει ανάγκη νέας ώθησης. Αντιμετωπίζει προκλήσεις που απαιτούν νέες συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά και προσπάθειες προσαρμογής. Έτσι οι παράγοντες του ευρωπαϊκού τουρισμού πρέπει να καταφέρουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους και να εργαστούν σ' ένα ενιαίο πολιτικό πλαίσιο που λαμβάνει υπόψη τις νέες προτεραιότητες της ΕΕ. Στις συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που περνάει η Ευρώπη, ο τουρισμός προβάλλει ως η καταλληλότερη οικονομική δραστηριότητα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση εισοδήματος στις τοπικές κοινωνίες, ενισχύοντας την περιφερειακή ανάπτυξη και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας μιας μεγάλης γκάμας επιχειρήσεων. Η έκθεση προσδιορίζει ένα φιλόδοξο πλαίσιο που θα καταστήσει τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό μια ανταγωνιστική, σύγχρονη, βιώσιμη και υπεύθυνη βιομηχανία. Η αξιοποίηση της πολυμορφίας, διαφορετικότητας και πολυ-πολιτισμικότητας του ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος θα φέρει προστιθέμενη ευρωπαϊκή αξία στις τουριστικές πολιτικές των χωρών μελών».

Η έκθεση αυτή - αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια τον προσεχή Ιούλιο- αποτελεί την πρώτη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις 21 δράσεις, που προτείνει να αναληφθούν προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαίο πλαίσιο πολιτικής για τον τουρισμό.




















ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.