Πετρέλαιο: απώλειες 20% από τον Απρίλιο

Εως και τα 91,14 δολ., το χαμηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο από τις 22 Φεβρουαρίου, έφτασε να υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας εν μέσω των ανησυχιών για την ελληνική κρίση χρέους και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. «Ο φόβος είναι ότι μια ελληνική τραγωδία θα οδηγήσει σε μια ύφεση παρόμοια με αυτή του 2008, που θα οδηγήσει τις τιμές πετρελαίου χαμηλότερα», αναφέρει ο αναλυτής της Global Risk Management Θορμπγιόερν Γιένσεν.


Ωστόσο, στην πορεία της συνεδρίασης, η ανάκαμψη της ισοτιμίας του ευρώ λόγω των δηλώσεων του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ώθησε την τιμή του αργού οριακά πάνω από τον μέσο όρο 200 ημερών των 92,30 δολαρίων το βαρέλι. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση των συναλλαγών, η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 0,3%, στα 92,7 δολάρια το βαρέλι, απέχοντας περίπου 20% από το υψηλό του 2011 των 113,93 δολαρίων, που είχε φτάσει στα τέλη Απριλίου. Μια πτώση της τάξης του 20% ή και περισσότερο εντός ενός διαστήματος τουλάχιστον δύο μηνών εκλαμβάνεται συνήθως ως μια ένδειξη πτωτικής αγοράς (bear market).

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχώρησε κατά ένα δολάριο, στα 112,20 δολάρια το βαρέλι. Την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου Brent παρουσίασε πτώση 4,7%, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων.























ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.