«Φουρτούνες» στην αξιοπλοΐα των πλοίων – 16 παραμένουν δεμένα


Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που έχει εκδώσει ο ρωσικός νηογνώμονας για ελληνικά επιβατηγά-οχηματαγωγά αλλά και για επιβατηγά – τουριστικά πλοία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης τα οποία παρουσίας ο γ.γ. του Υπουργείου, κ. Λύτινας, φαίνεται ότι βρίσκεται στον «αέρα» η αξιοπλοΐα συνολικά 43 πλοίων.


Χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά παρήγγειλε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής τη συνέχιση της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί προς κάθε κατεύθυνση και υπηρεσία αν τελέστηκαν αδικήματα κακουργηματικής φύσης ( πλαστογραφία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος κ.ά.) σε αυτήν την υπόθεση.

Συνολικά 57 πλοία έχει διαπιστωθεί από τις αρμόδιες αρχές ότι φέρουν την κλάση του Ρωσικού Νηογνώμονα. Από αυτά 16 ακινητοποιήθηκαν χθες το πρωί σε έξι λιμάνια της χώρας με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός επιβατών τους να αποκλειστεί είτε σε μικρά νησιά είτε να ταλαιπωρηθεί στον Πειραιά. Σύμφωνα με τον κ. Λύτινα, διερευνώνται τα πιστοποιητικά σε άλλα τρία πλοία ενώ ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΝ ουσιαστικά με τις δηλώσεις του άφησε ορθάνοιχτο κάθε ενδεχόμενο για την αξιοπιστία των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας σε άλλα 24 πλοία.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή μετά από ανώνυμη καταγγελία στις υπηρεσίες του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το υπουργείο Ανάπτυξης να δηλώνει στη συνέχεια ότι διερευνά το θέμα, πράγμα που εγείρει περισσότερα ερωτήματα τόσο για την ασφάλεια των επιβατών όσο και τον αντίκτυπο που έχει η διάσπαση του Λιμενικού Σώματος για την ασφάλεια των πλοίων.










Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.