Ρωσικός Νηογνώμονας: Συνεχίζεται η κόντρα για τα «δεμένα» πλοία

Να δώσει λύση στο θέμα του Ρώσικου Νηογνώμονα και των ακινητοποιημένων πλοίων που έχουν πρόβλημα με τα πιστοποιητικά τους, καλεί ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωστής Μουσουρούλης, τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Ο κ. Μουσουρούλης δίνοντας συνέχεια στον «πόλεμο» ανακοινώσεων με τον υπουργό επισημαίνει ότι «κάποιος φέρει την πολιτική ευθύνη αν οποιοδήποτε πρόβλημα για το αξιόπλοο δεν έχει αποκαλυφθεί εγκαίρως από πραγματικό έλεγχο, αλλά από διαδικαστικό ζήτημα του νηογνώμονα, ή του αντιπροσώπου του».

«Εμείς, όχι μόνο δεν συνηγορήσαμε στην παραίτηση της Πολιτείας από τις υποχρεώσεις της, αντιθέτως την καλέσαμε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων έναντι των πολιτών, έστω και εκ των υστέρων», ανέφερε και προσέθεσε: «Το θέμα είναι ένα: Χρωστάτε λύση κ. Χρυσοχοΐδη. Λύση ζητήσαμε από το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο και αυτήν απαιτούμε, εκ μέρους των νησιωτών που κινδυνεύουν να μείνουν από τρόφιμα και των τουριστών που συνωστίζονται στα λιμάνια».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μουσουρούλης είχε αναφέρει ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης θα μπορούσε να είχε δώσει λύση αν είχε ενεργοποιήσει τη διαδικασία έκτακτης επιθεώρησης ή θα μπορούσε να απεμπλέξει μεγάλο αριθμό πλόων αν έθετε σε προσωρινή ισχύ διάταξη, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται ένταξη σε κλάση για τα επιβατικά πλοία ολικής χωρητικότητας κάτω των 1.300 κόρων.

Ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης ανταπάντησε και αναφερόμενος στον κ. Μουσουρούλη τόνισε: «Είναι λυπηρό αλλά ο κ. Μουσουρούλης εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ή να υποκρίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται, τη διάκριση μεταξύ συμφερόντων. Το δημόσιο συμφέρον και η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ' όλα. Ειλικρινά πιστεύει ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να επιτρέψει σε πλοία χωρίς πιστοποιητικά να μεταφέρουν ανθρώπους στο πέλαγος;»














ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.