Η ΟΛΘ διεκδικεί το βραβείο ESPO Award 2011


Στην τελική τριάδα των υποψηφιοτήτων για το ESPO Award 2011, το βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων για την ενσωμάτωση των λιμένων στις τοπικές κοινωνίες -και πιο συγκεκριμένα τις καλές επικοινωνιακές πρακτικές των λιμένων στις τοπικές κοινωνίες- μπήκε το λιμάνι Θεσσαλονίκης. Εκτός από την ΟΛΘ ΑΕ το βραβείο διεκδικούν ακόμη τα λιμάνια του Κόπερ (Σλοβενία) και της Στοκχόλμης (Σουηδία).

Στο φετινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 17 προτάσεις από Ευρωπαϊκούς λιμένες, μεταξύ των οποίων τα λιμάνια της Αμβέρσας, του Αμβούργου, της Μασσαλίας και της Βενετίας. Η ανάδειξη του νικητή και η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή στο δημαρχείο των Βρυξελλών το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου.
Η ΟΛΘ Α.Ε. συμμετείχε για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με το project “Knowing the Mystic Port” το οποίο περιελάμβανε 19 δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Ιούλιος 2010 - Ιούλιος 2011. Οι δράσεις αποσκοπούσαν στο να προσελκύσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης με στόχο να το γνωρίσουν από κοντά και να ενημερωθούν για τον ρόλο του στην κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Η ολοκλήρωση του project το οποίο κόστισε περίπου 75.000 ευρώ, βρήκε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να έχει επιτύχει την σύσφιγξη των σχέσεων πόλης - λιμένα καθώς περισσότεροι από 30.000 πολίτες επισκέφθηκαν τους χώρους του λιμανιού. Το project βασίστηκε σε τρεις διακριτούς πυλώνες: την επικοινωνία του λιμένα στους νέους, την επικοινωνία του λιμένα στην ευρύτερη κοινωνία και την επικοινωνία του λιμένα στους εμπλεκόμενους φορείς (stakeholders).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των σχέσεων πόλης-λιμένα απασχολεί έντονα την σύγχρονη λιμενική βιομηχανία, ενώ στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης.






Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.