Θα τινάξουν την αγορά Petrochina και Sinopec;

Έντονη είναι η φημολογία πως  Sinopec και Petrochina είναι έτοιμες να παραγγείλουν 80 Vlcc αλλάζοντας δραματικά τα δεδομένα στην αγορά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fearnley τα 80 αυτά πλοία θα μπορούν να μεταφέρουν 3,6 εκ. βαρέλια ημερησίως από την Μέση Ανατολή ή 2,4 εκ. βαρέλια από την Δυτική Αφρική.



Η Κίνα καταναλώνει καθημερινά 9,6 εκ. βαρέλια ημερησίως και εισάγει τα 4,2 εκ. βαρέλια. Οι φήμες λένε πως τα πλοία θα κοστίσουν περί τα 80 εκ. δολάρια το ένα και θα παραδοθούν μεταξύ 1013 και 2016.

Σύμφωνα με τους Clarksons αυτή την στιγμή ναυπηγούνται 158 Vlcc εκ των οποίων τα 69 στην Κίνα, το 2012 εκτιμάται ότι θα πέσουν στην αγορά 50, ενώ υπάρχουν και 50 υπερήλικα που προβλέπεται να αποσυρθούν.

Αυτό όμως που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ενδεχομένως το γεγονός ότι τόσο η Sinopec όσο και η Petrochina, θα μπορούν να αγοράσουν κάποια από τα 69 Vlcc που ναυπηγούνται στην Κίνα, με την προϋπόθεση ότι αυτοί που τα έχουν παραγγείλει δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Σε αυτό συνηγορεί απόφαση, που δημιουργεί προηγούμενο, του Αγγλικού δικαστηρίου που δικαίωσε κινεζικό ναυπηγείο που πούλησε πλοίο που είχε παραγγελθεί από άλλον πλοιοκτήτη, και ο οποίος είχε αναβάλει την παραλαβή του πλοίου έχοντας αφήσει και δόσεις απλήρωτες με την δικαιολογία ύπαρξης ελαττωμάτων.




















ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.