Έκλεισε 50% «κούρεμα»

Εθελοντική η συμμετοχή των τραπεζών.
Έκλεισε τελικά η συμφωνία των  ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους τραπεζίτες, η οποία προβλέπει οι τράπεζες να αποδέχονται ζημιές της τάξης του 50% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν. Η Γερμανίδα Καγκελάριος κα Άγκελα Μέρκελ έβλεπε αυτή τη διέξοδο ως τη μοναδική προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Σε συνέντευξη που  έδωσε στις 5 το πρωί ο Ν. Σαρκοζί, αμέσως μόλις βγήκε από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι ηγέτες, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία για εθελοντικό κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι σημαντικότερες επιπτώσεις απο τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ειναι η ελάφρυνση του προϋπολογισμού και η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ. 
Για να επιτευχθεί η συμφωνία οι ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα χρειάστηκε να απειλήσουν ευθέως τον Τσ. Νταλάρα ότι αν δεν αποδεχθούν οι τράπεζες το κούρεμα σε εθελοντική βάση  θα γίνει περικοπή της αξίας των ομολόγων με απόφαση της Συνόδου.
Η ουσία των διαπραγματεύσεων των ευρωπαίων ηγετών με τις τράπεζες κρίθηκε σε τεχνικά θέματα που  έχουν όμως μεγάλη βαρύτητα στις επιπτώσεις που θα έχουν οι τράπεζες από το κούρεμα. Οι διαπραγματεύσεις με τις  τράπεζες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και απομένουν να διευκρινιστούν ακόμη σημαντικά ζητήματα.  Εφόσον μειωθεί 50% η αξία των ομολόγων που έχουν οι τράπεζες, όλες σχεδόν οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν ενδεχόμενο κρατικοποίησης. Οι ελληνικές τράπεζες  φαίνεται ότι έχουν εξασφαλίσει εγγυήσεις 30 δις, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κουρέματος.
Να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες, πως η  Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει ακίνητη περιουσία  στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου  να τα ενισχύσει ενόψει των ζημιών που υφίστανται από το κούρεμα.




Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.