Θεσσαλονίκη: Ο «Νέος» προορισμός κρουαζιέρας

Μνημόνιο συνεργασίας για τη προώθηση της Θεσσαλονίκης ως προορισμό κρουαζιέρας υπέγραψαν η Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας οι τέσσερις φορείς αναλαμβάνουν τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:
Πρώτον, δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου το οποίο θα περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει μία εταιρεία κρουαζιέρας προκειμένου να προχωρήσει στην ένταξη ενός προορισμού στο πλάνο των δρομολογίων της. Το φυλλάδιο θα διανεμηθεί ταχυδρομικά σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην Μεσόγειο, καθώς και στους ναυτικούς πράκτορες κρουαζιέρας που υπάρχουν στη χώρα μας.
Δεύτερον, συμμετοχή στην Cruise Shipping Miami, τη μεγαλύτερη στον κόσμο έκθεση κρουαζιέρας, που θα πραγματοποιηθεί στο Miami των ΗΠΑ από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2011.
Τρίτον, ένταξη της ΟΛΘ ΑΕ στη Medcruise, τον οργανισμό λιμένων κρουαζιέρας της Μεσογείου. Η συμμετοχή θα δώσει πρόσθετα εργαλεία προβολής του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης, καθώς και καλύτερη δικτύωση - πρόσβαση στις εταιρείες κρουαζιέρας.
Τέταρτον, συναντήσεις με εταιρείες κρουαζιέρας και τους πράκτορές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.
Πέμπτον, διερεύνηση συνεργασιών με άλλα λιμάνια της Ν.Α. Μεσογείου ώστε να προωθηθούν στις εταιρείες ολοκληρωμένες προτάσεις δρομολογίων κρουαζιέρας, κάτι που θα αυξήσει την προβολή της Θεσσαλονίκης και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων.
Έκτον, οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ κατά την διάρκεια έκθεσης τουρισμού, ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές ακτοπλοϊκής σύνδεσης λιμένων του Ισραήλ με την Θεσσαλονίκη, να προωθηθεί η πόλη ως προορισμός κρουαζιέρας στο Ισραήλ -και λόγω των ιστορικών δεσμών που έχει με την Εβραϊκή κοινότητα- και να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ λιμένων του Ισραήλ και της ΟΛΘ Α.Ε. σε ένα ευρύτερο πεδίο.
Έβδομον, καταβάλλονται προσπάθειες ο Επιβατικός Τερματικός Σταθμός του λιμανιού «Μακεδονία» να παραχωρηθεί στην ΟΛΘ Α.Ε. ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις για την αναμόρφωση της εξωτερικής του όψης, αλλά και των εσωτερικών του χώρων.
Όγδοον, γίνεται αναμόρφωση των εξωτερικών χώρων του επιβατικού σταθμού «Μακεδονία» με την δημιουργία διαδρόμων για τους πεζούς, την καθιέρωσης πιάτσας στάσης ταξί για την εξυπηρέτηση των επιβατών κ.α.

Απο το - http://pireastime.gr/shipping

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.