Εν αναμονή των 500 εκατ. δολαρίων η Capital Product


Κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να αντλήσει κεφάλαια της τάξης των 500 εκατ. δολ. από τη Wall Street, η εισηγμένη στον Nasdaq ελληνική ναυτιλιακή Capital Product Partners συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας στις ΗΠΑ, δεν τίθεται θέμα πώλησης μετοχών εν μέσω οικονομικής κρίσης, η ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται κυρίως στα δεξαμενόπλοια ενεργοποίησε διαδικασία που επιτρέπει η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (Shelf registration, U.S. Securities and Exchange Commission Rule 415) καταθέτοντας τα προβλεπόμενα έγγραφα ώστε να έχει το πράσινο φως και να προχωρήσει όταν το αποφασίσει και οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρεία θα τα διαθέσει στην αγορά πλοίων και στην αποπληρωμή δανεισμού.

Η Capital Product Partners, σύμφωνα με ναυτιλιακούς κύκλους, επέλεξε την παρούσα φάση για την διεκπεραίωση της σχετικής διαδικασίας ώστε να επωφεληθεί από την προεργασία που έχει γίνει από την συγχωνεύει με την Crude Carriers.

Σημειώνεται, πως το Μάιο ο Έλληνας εφοπλιστής προχώρησε στη συγχώνευση των δύο εισηγμένων στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακών του. Συγκεκριμένα η Capital Product Partners προχώρησε στην συγχώνευσή της με την Crude Carriers από όπου και προέκυψε το σημερινό σχήμα με την επωνυμία Capital Product Partners. Η νέα εταιρική οντότητα είναι η όγδοη μεγαλύτερη ναυτιλιακή στις ΗΠΑ όσον αφορά το τονάζ της χωρητικότητας. Κατά τη συγχώνευση, η Capital διαχειριζόταν στόλο 21 πλοίων, και η Crude πέντε. Η διαχείριση του στόλου παρέμεινε στην ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία Capital Maritime, συμφερόντων Μαρινάκη.

Την περίοδο αυτή τόσο οι ναύλοι των δεξαμενόπλοιων όσο και οι τιμές των πλοίων έχουν πιεστεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της υπερπροσφοράς μεταφορικής δυναμικότητας από τον μεγάλο αριθμό πλοίων του παγκόσμιου στόλου. Η Capital Product Partners στα μέσα Οκτωβρίου πάντως προστέθηκε στις επιλογές του επενδυτικού οίκου Evercore Partners καθώς εκτιμά ότι η μεγάλη κάλυψη του στόλου από μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα θα τις επιτρέψει να συνεχίσει να πληρώνει μερίσματα παρά την δυσμενή συγκυρία στις διεθνείς ναυλαγορές των δεξαμενόπλοιων.







Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.