Σε υψηλή θέση η κυπριακή ναυτιλία

Η Κύπρος διαθέτει ένα σύγχρονο και ποιοτικό στόλο και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ο στόλος αυτός είναι ο δέκατος μεγαλύτερος στον κόσμο και ο τρίτος στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ταυτόχρονα, η Κύπρος αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πλοιοδιαχείρισης στον κόσμο και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Αυτό τόνισε στο χαιρετισμό του στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2011», που άρχισε χθες στη Λεμεσό, ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας συμπλήρωσε ότι η κυπριακή ναυτιλία θα κατείχε ακόμη πιο υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη εάν δεν υπήρχε η συνεχής πολεμική και τα περιοριστικά μέτρα της Τουρκίας, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς τόσο τη χώρα μας και την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας, όσο και τα ιδιωτικά και δημόσια συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το τουρκικό εμπάργκο εμποδίζει την εφαρμογή των αρχών δικαίου και του ελεύθερου ανταγωνισμού στο θαλάσσιο εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Καταβάλλουμε ιδιαίτερες και συνεχείς προσπάθειες για άρση των απαγορεύσεων της Τουρκίας, κάτι που άλλωστε απαιτείται και από τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Επίσης, στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Ευθύμιος Φλουρέντζος, δήλωσε ότι η επιτυχία του συνεδρίου έχει να κάνει και με την επιτυχία της Κύπρου μέσα από το νομικό πλαίσιο που διαθέτει να δημιουργήσει ένα νηολόγιο, το οποίο φέρει μια σημαία την οποία πλέον εμπιστεύονται παγκόσμια.

Αναφερόμενος σε ένα από τα θέματα που απασχολούν το συνέδριο, αυτό της πειρατείας, είπε πως «είναι μια μάστιγα την οποία θα πρέπει η διεθνής κοινωνία να αντιμετωπίσει, και προληπτικά και κατασταλτικά», σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρεί στην έγκριση νομοθεσίας που κατά την κρίση των πλοιοκτητών ή πλοιοδιαχειριστών, να μπορούν να ενοικιάζουν υπηρεσίες από ένοπλη ασφάλεια, η οποία όμως θα έχει αδειοδοτηθεί.





ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.