Βαριές ποινές και κυρώσεις για θαλάσσια ρύπανση


Κάθειρξη έως 10 έτη για πλοιοκτήτη και πλήρωμα για ρίψη ρυπογόνων ουσιών
Σε βαθμό κακουργήματος θα τιμωρούνται πλέον, πλοιοκτήτες, πλοίαρχοι και μέλη πληρώματος που από πρόθεση ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και προκαλούν ευρεία οικολογική διατάραξη ή καταστροφή όπως επίσης και κίνδυνο θανάτου ή βαριάς σωματικής βλάβης. Οι δράστες θα τιμωρούνται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών και χρηματική ποινή από 3000 έως 300.000 ευρώ. 
Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία 2005/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων για παραβάσεις. Το νομοσχέδιο που φέρει τις υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών κ.κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, προσδιορίζει το είδος και το ύψος των απειλούμενων ποινικών κυρώσεων για αδικήματα που σχετίζονται με τη θαλάσσια ρύπανση.

Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο, προβλέπει μεταξύ άλλων, τα εξής:

-   Τη διεύρυνση του κύκλου των δραστών των πράξεων ρύπανσης που περιλαμβάνει πλέον οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, δηλαδή τον πλοιοκτήτη, τον πλοίαρχο, τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, τους πλοηγούς, τους λιμενικούς υπαλλήλους κλπ.
-   Την μετατροπή των εγκλημάτων ρύπανσης σε γνήσια διεθνή εγκλήματα, τα οποία προσβάλλουν αγαθά και αξίες που έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, όπως το θαλάσσιο περιβάλλον.
-   Τη  τιμωρία των περιπτώσεων δόλιας απόρριψης ρυπογόνων ουσιών από πλοίο με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 1500 έως 50.000 ευρώ, δηλαδή σε βαθμό πλημμελήματος.
-   Την τιμωρία εγκλημάτων θαλάσσιας ρύπανσης από αμέλεια με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή 1000 έως 15.000 ευρώ.
-   Την επιβολή μειωμένης ποινής στο δράστη εφόσον εγκαίρως ενημερώσει για τυχόν θαλάσσια ρύπανση περιορίζοντας έτσι τις δυσμενείς για το περιβάλλον επιπτώσεις.




Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.