Μεγάλες ναυτιλιακές στα πρόθυρα χρεοκοπίας!


Τρεις εταιρίες θα δουν την πόρτα της εξόδου από το χρηματιστήριο της Wall Street
Μεγάλες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία. Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Norton Rose το πρακτορείο Reuters. Οι εταιρείες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο είναι όσες διαχειρίζονται πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια, ενώ πιο ασφαλή είναι τα κοντέινερ .

Τον χορό της πτώχευσης έσυρε πρώτη η Omega Navigation. Η ναυτιλιακή εταιρεία του επιχειρηματία Γιώργου Κασσιώτη προσέφυγε στο αμερικανικό πτωχευτικό δίκαιο, ζητώντας την υπαγωγή της στο «Chapter 11», για προστασία από τους πιστωτές.
Πριν από λίγες ημέρες, η General Maritime, ανακοίνωσε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ότι προχώρησε σε συμφωνία για την τροποποίηση δανείων της. Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο να πωλήσει τις δραστηριότητές της ή να κάνει χρήση του άρθρου 11.
Η γνωστή Genmar, επιχείρηση, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Π. Γεωργιόπουλου, διαθέτει στόλο που αποτελείται από 31 δεξαμενόπλοια, ικανά να μεταφέρουν πάνω από 5 εκατ. dwt. Εδώ και μήνες, ο Πίτερ Γεωργιόπουλος βρίσκεται σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, για την αναδιάρθρωση των δανειακών του υποχρεώσεων. Πριν από ένα μήνα, η Moody’s υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες την Genmar, αξιολογώντας της στο Caa3, λίγο υψηλότερα από τη χρεοκοπία.
Αναταράξεις και συνέχεια της κρίσης στη ναυτιλία, μέχρι τις αρχές του 2013, βλέπει και η τράπεζα DVB. Όπως δήλωσε ο Dagfinn Lunde, επικεφαλής των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων, η ναυλαγορά θα αντιμετωπίσει μακροχρόνια πίεση και όχι προσωρινά σκαμπανεβάσματα. Η κυριότερη αιτία είναι η υπερπροσφορά σε όλους σχεδόν τους κλάδους.



ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.