Δύο λιμάνια και ένα «πεδίο»

Ήταν είναι και παραμένουν πρώτα στη λίστα του διεθνούς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος δύο εκ των στρατηγικής σημασίας λιμένων του «άξονα της Εγνατίας». Ο λόγος για τα λιμάνια της Καβάλας και Αλεξανδρούπολης για τα οποία φαίνεται να «ξεπαγώνουν» προχωρημένοι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής τους κάλυψης με φόντο της κινήσεις σε φορείς του ΟΣΕ.

Πρόκειται για σχεδιασμούς υψίστης επιχειρησιακής σημασίας καθώς προσεχώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με το εκεί εμπορευματικό κέντρο θα είναι το πλέον προωθημένο λιμάνι της ΕΕ ανατολικά το δε λιμάνι της Καβάλας είναι γνωστό ότι εξυπηρετεί τόσο την περιοχή του Πρίνου όσο και εμπορικές δραστηριότητες οι οποίες είχαν έρθει στο προσκήνιο σχεδόν προ διετίας όταν μεγάλη ναυτιλιακής εταιρία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων εστίασε σε αυτό. Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τα έργα να υποστηρίζονται και από τα τρέχοντα προγράμματα της ΕΕ για τις συνδυασμένες μεταφορές αλλά και τα εν ισχύ ευρισκόμενα προγράμματα Marko Polo I,II,III.

Την ίδια στιγμή συγκλίνουσες είναι οι πληροφορίες ότι το θέμα του Θριασίου πεδίου και της εκεί ανάπτυξης του σιδηροδρομικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών, το οποίο και θα έχει σύνδεση με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων οι οποίοι και πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ ΑΕ στο λιμάνι του Πειραιά.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημείωναν ότι το Κινεζικό ενδιαφέρον για το Θριάσιο παραμένει ενεργό. Ωστόσο αντίστοιχα ενεργό παραμένει και το Γαλλο-Γερμανικό ενδιαφέρον αλλά καλά πληροφορημένες πηγές σημείωναν ότι δεν υφίσταται «σύγκρουση» στους τομείς που έχει εκδηλωθεί το εν λόγω ενδιαφέρον υπό προϋποθέσεις που είναι γνωστές στους «παροικούντες την Μιαούλη».














ΑΠΟ-theseanation.gr 

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.