Απ.Βεντούρης: "Οι δύο σύνδεσμοι επέλεξαν να εστιάσουν σε όσα μας ένωναν και μας ενώνουν"

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κ. Απόστολος Βεντούρης ομιλώντας προς τα μέλη του Δ.Σ. είπε:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Βρίσκομαι στην ευχάριστη και τιμητική θέση να σας απευθύνω αυτό τον χαιρετισμό από την θέση του νεοεκλεγέντος Προέδρου του ενοποιημένου συνδέσμου μας.


Να ευχηθώ κατ’ αρχήν σε όλους σας – σε όλους μας - καλή επιτυχία στα νέα μας καθήκοντα και καλή τύχη στις δύσκολες στιγμές που ζει όχι μόνο o Σύνδεσμος μας και ο κλάδος μας αλλά και η πατρίδα μας.

Είναι ίσως χιλιοειπωμένο και τετριμμένο αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι η μόνη λύση για να αντισταθούμε και να αντεπεξέλθουμε στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που μας πλήττει είναι να ακολουθήσουμε γενναίες και δυναμικές λύσεις αψηφώντας το προσωρινό κόστος και προσβλέποντας σε μελλοντικά κέρδη. Εύκολες λύσεις και μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν.

Δεν είναι ίσως υπερβολή να πει κανείς ότι η κρίση δεν αγγίζει και δεν αφορά μόνο την χώρα μας και τον κλάδο μας αλλά πλήττει καίρια ολόκληρη την Ευρώπη και αγγίζει το σύνολο αυτού που ξέρουμε ως δυτική οικονομία και δυτική κοινωνία.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή τα Μέλη και οι Διοικήσεις των συνδέσμων μας έδειξαν ωριμότητα και, παραμερίζοντας και διαγράφοντας όσα μας χώριζαν επέλεξαν να εστιάσουν σε όσα μας ένωναν και μας ενώνουν.

Θέλω να ελπίζω ότι η προσπάθειά μας θα βρει ανταπόκριση. Θέλω να ελπίζω ότι η υπέρβασή μας θα βρει μιμητές.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες συνεχών και αλλεπάλληλων πειραματισμών στον χώρο της ναυτιλίας. Είναι νομίζω καιρός να παραδεχθούν οι ιθύνοντες ότι τα πειράματά τους απέτυχαν και να επιστρέψουν στις συνταγές εκείνες και στις πρακτικές εκείνες που έχουν δοκιμασθεί στην πράξη και έχουν συμβάλει στην επιτυχία της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Με την μόνη διαφορά ότι οι καιροί αλλάζουν και πρέπει, μαζί με τους καιρούς, να αλλάζουν και οι νοοτροπίες. Αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε μονόδρομο και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Μας έχουν μερικές φορές κατηγορήσει ότι είμαστε επίμονοι και επιθετικοί.
Είναι ίσως αλήθεια ότι μερικές φορές ήμαστε πιο επίμονοι από το συνηθισμένο ή – για να το πω σωστότερα – πιο επίμονοι από όσο κάποιοι θα ήθελαν να είμαστε.
Μας έχουν επίσης κατηγορήσει ότι κάποιες φορές ήμαστε επιθετικοί.
Ίσως και να είναι αλήθεια.

Μήπως όμως δεν είναι αλήθεια ότι το θεσμικό πλαίσιο του κλάδου μας έπρεπε να έχει, ήδη εδώ και είκοσι χρόνια, εναρμονισθεί με το κοινοτικό δίκαιο;

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι πασχίζουμε να απελευθερωθεί ο κλάδος μας και η πολιτεία αρνείται πεισματικά να τον απελευθερώσει ενώ την ίδια στιγμή απελευθερώνει άλλους που δεν θέλουν – και που αντιδρούν;

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι ο κλάδος μας αντιμετωπίζεται ως δήθεν προνομιούχος ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης;

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι τόσο ο ναυτικοί μας όσο και οι εκπρόσωποι των εταιρειών του κλάδου κινδυνεύουν κάθε μέρα να βρεθούν στο αυτόφωρο χωρίς να το ξέρουν;

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες – μέλη μας και τα στελέχη τους καλούνται σε απολογία σχεδόν σε καθημερινή βάση;

Με αυτά τα προβλήματα θα ασχοληθούμε. Σε αυτά τα προβλήματα θα εστιάσουμε. Θέλουμε, ζητούμε και απαιτούμε να λυθούν τα προβλήματα του κλάδου μας. Θέλουμε, ζητούμε και απαιτούμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη, η λογική και η ισονομία και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα καλά κόποις κτώνται. Έτσι και η πορεία μας προς τον εξορθολογισμό του κλάδου δεν θα είναι εύκολη. Δεσμεύομαι και υπόσχομαι να εργαστώ και να προχωρήσω προς την κατεύθυνση αυτή όσα εμπόδια και αν υπάρξουν.

Θεωρώ ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η αφοσίωση στον στόχο είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και καλώ όλους σας να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στην επίτευξη των στόχων μας.
Ως Πρόεδρος, δεσμεύομαι επίσης ότι ο αναβαπτισμένος και ενισχυμένος μας σύνδεσμος θα είναι στην διάθεση και στο πλευρό των μελών οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη».






ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.