Β.Μιχαλολιάκος: «Να επιστρέψει το λιμάνι του Πειραιά στον Δήμο Πειραιά»

 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος παραχώρησε συνέντευξη τύπου σήμερα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με κύρια θέματα τη δημοτική περιουσία, τον Ο.Λ.Π. , την αξιοποίηση του πύργου και το πράσινο ταμείο.


Ο κ. Μιχαλολιάκος σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό της χώρας και κοινοποίησε στους αρχηγούς των κομμάτων, ζητεί το λιμάνι του Πειραιά να επιστρέψει στον φυσικό του ιδιοκτήτη που είναι ο Δήμος Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά στην εισηγητική του ομιλία, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όπως είχα δεσμευτεί, ήμουν και είμαι αποφασισμένος να ανοίξω όλα εκείνα τα μέτωπα που για χρόνια κρύβονταν κάτω από την ατολμία και την απραξία, πλήγωναν τον Πειραϊκό λαό, τραυμάτιζαν την πόλη και στερούσαν το Δήμο από σημαντικά έσοδα. Η απόφασή μου αυτή, όσο και αν κάποιους τους ενοχλεί, τους ξεβολεύει , τους θίγει τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντά τους δεν πρόκειται να αλλάξει.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Πριν λίγες μέρες,την Παρασκευή, ήταν η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών. Πιστεύω ότι η μεγάλη τους προσφορά δεν πρέπει να λησμονείται. Οφείλουμε όλοι μας να τιμούμε , ιδιαίτερα τέτοιες δύσκολες στιγμές για τον τόπο, την προσφορά τους. Δεν πρέπει να αφήνουμε στο έλεος των καταπατητών μια περιουσία που αποκτήθηκε με κόπους μιας ζωής και οι ευεργέτες είχαν την μεγαλοψυχία, την αγάπη να την αφήνουν στον τόπο τους, στην πόλη τους. Αποτελεί προσβολή στη μνήμη τους, αυτό που έχει γίνει χρόνια τώρα, με το να μην διεκδικούμε, με το να εγκαταλείπουμε ό,τι μας ανήκει.
Γι΄ αυτό και ξεκινώ από το θέμα της δημοτικής περιουσίας.
Ως Δήμαρχος είμαι αποφασισμένος και ως Δημοτική Αρχή είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε ως το τέλος. Να αποδώσουμε την περιουσία του Πειραϊκού λαού στον Πειραϊκό λαό. Γι΄ αυτό και σκοπεύω να στείλω αύριο επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία θα του ζητώ να αποδοθούν στο Δήμο οικόπεδα και κτίσματα που ανήκουν στο Δημόσιο και παραμένουν αναξιοποίητα για χρόνια τώρα.
Δεν μπορεί να υπάρχουν χώροι και να μην αποδίδονται στην πόλη και στους κατοίκους της που η αναλογία του πράσινου ανά κάτοικο είναι μόλις 1,5 τετραγωνικό, την ώρα που ακόμη και η τσιμεντούπολη η Αθήνα αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι 2,5 τετραγωνικά.
Πάμε σε μετωπική σύγκρουση με όλα τα αίτια που κρατούν μεγάλο τμήμα της περιουσίας μας σε καθεστώς ομηρίας και κατοχής.
Θέλω να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα επιστρέψουν στο Δήμο και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό που μας έχουν καταπατήσει, οποιοιδήποτε είναι αυτοί
Είναι απόλυτα ισχυρή αυτή η πολιτική μας βούληση και νομικά απολύτως τεκμηριωμένη
Πέρα από τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής θα καταφύγουμε σε μήνυση και αγωγή εναντίον καταπατητών.
Θα ζητήσουμε και την ποινική δίωξη και την οικονομική αποζημίωση του Δήμου.
Όσο δεν εγκαταλείπουν τη γη του Δήμου Πειραιά, τα οικόπεδα του Δήμου Πειραιά, εμείς θα καταφύγουμε σε αυτά τα μέτρα.
Πράξη διοικητικής αποβολής, μήνυση, ποινική δίωξη δηλαδή και αγωγή για οικονομική αποζημίωση. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να έχουμε την οποιαδήποτε επιείκεια στους καταπατητές της περιουσίας του Πειραϊκού λαού.
Το ίδιο θα συμβεί και με τους καταπατητές του τέως Στρατοπέδου Παπαδογιωργή.
Που είναι περιουσία μη αμφισβητούμενη από κανέναν του Δήμου Πειραιά.
Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέτρα που το Σύνταγμα και οι Νόμοι μας επιτρέπουν. Εδώ και τώρα, όχι αύριο.
Θα χρησιμοποιήσουμε την νομική μας υπηρεσία και αν αυτή η υπηρεσία μας δηλώσει ότι δεν επαρκεί δεν θα διστάσουμε να πάμε στον πιο φερέγγυο νομικό της χώρας που έχει την εξειδίκευση και να τα πάρουμε το συντομότερο δυνατό.
Και θέλω να πω ότι την ίδια διαδικασία θα ενεργοποιήσουμε και για οποιοδήποτε άλλο τμήμα της δημοτικής μας περιουσίας είναι υπό κατοχή.
Όπως γνωρίζετε την 1η Αυγούστου κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την καταπάτηση έκτασης περίπου 68.272 τ.μ στο Σχιστό, αντικειμενικής αξίας 2.619.386 ευρώ και αντίστοιχη εμπορική της τουλάχιστον διπλάσια.
Υπάρχουν όμως και άλλα καταπατημένα:
Όπως π.χ. τα επτά από τα δέκα στρέμματα του οικοπέδου Δηλαβέρη, στο Δήμο Μεταμόρφωσης, στα οποία έχουν κτισθεί πολυκατοικίες. Θα μηνυθούν όλοι. Έχω μιλήσει με το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης ο οποίος αναγνωρίζει ότι τα τρία στρέμματα στα οποία έφτιαξε πάρκο, ότι είναι δικά μας.
Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να μας δώσει το αντίστοιχο τίμημα. Έχει δικαίωμα να κάνει απαλλοτρίωση, θα πάμε δικαστικά να συμφωνήσουμε για την τιμή μονάδος, αλλιώς θα του ζητήσουμε να φύγει και θα το αξιοποιήσουμε εμείς.
Διεκδικούμε και άλλα.
Δεν έχει ψηλαφισθεί σωστά, η περιουσία που άφησε ο ευεργέτης Δηλαβέρης, στο Δήμο Πειραιά. Δεν είναι μόνο ότι έχουμε απώλεια περιουσίας σε μια εποχή που τα οικονομικά του Δήμου είναι τόσο σκληρά όσο της χώρας, είναι προσβολή και προς τον ευεργέτη.
Η Νομική Υπηρεσία έχει πάρει εντολή και ψάχνει. Θα τα βρούμε όλα να είστε βέβαιοι γι΄ αυτό.
Υπάρχει κάποιο άλσος Δηλαβέρη, 40 στρεμμάτων, στο Δήμο Μεταμόρφωσης, αναζητείται αν είχε πουλήσει μετοχές ή όχι ο ευεργέτης.
Έχουμε το οικόπεδο Δηλαβέρη στο Δήμο Αλίμου, έχουμε το αυτοκίνητο του Δηλαβέρη (για το οποίο προχωρούμε σε δημοπρασία στις 13 Οκτωβρίου στο «Βεάκειο», με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στην ανάπλαση του κτήματος Δηλαβέρη) και είμαστε σε αναζήτηση που αλλού έχουμε περιουσία την οποία δεν έχουμε ψάξει επίσημα.
Έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα και αυτό είναι και μήνυμα ότι δεν γίνεται ποτέ χρησικτησία σε δημόσια περιουσία.
Ο Πειραϊκός λαός θα πάρει πίσω την περιουσία του και θα την αξιοποιήσει.
Και με αφορμή αυτό να σας πω ότι θεωρούμε δημοτική περιουσία τους χώρους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά.
Γι΄ αυτό και προχωρήσαμε στην αξιοποίηση του οικοπέδου που είχε απαλλοτριώσει ο ΟΣΚ στην Τζαβέλα και τέτοιες κινήσεις θα γίνουν και αλλού.
Η Πολιτεία έχει χρέος στην πόλη του Πειραιά και οφείλει να του παραχωρήσει όλους τους χώρους που ανήκουν στο δημόσιο τομέα και παραμένουν όχι μόνο ανεκμετάλλευτοι, αλλά έχουν μετατραπεί και σε ρυπογόνες εστίες.
Αν δεν τις παραχωρήσει και το ξεκαθαρίζω από τώρα, ο Δήμος Πειραιά θα τις καταλάβει, για να τις κάνει πράσινο, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Να σας φέρω ένα ακόμη παράδειγμα. Το παλιό κτίριο του ΟΣΕ. Είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου. Το διεκδικούμε. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει τίποτε άλλο παρά μόνο Δημοτική περιουσία.
Θα καθαρίσουμε τα πάντα, όπως κάνουμε με τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, σεβόμενοι πάντα τους Νόμους και το Σύνταγμα και την ιδιοκτησία, αλλά πάνω από όλα την απόφασή μας ότι ο Πειραιάς, ανήκει στους Πειραιώτες.

ΠΥΡΓΟΣ

Απόφασή μου είναι να γίνει εκεί το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης. Είναι απαράδεκτο μια πόλη που είναι ταυτισμένη στο βάθος των αιώνων με τη θάλασσα και το λιμάνι της, να μην έχει την έδρα της στο φυσικό της χώρο. Έχουμε προτάσεις, αλλά επιτρέψτε μου επειδή είμαστε σε διαπραγματεύσεις να μην πω τίποτε άλλο. Πρόθεσή μας πάντως είναι να μην ξοδέψουμε χρήματα του πειραϊκού λαού.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ»

Στο πλαίσιο αυτό για την αξιοποίηση των χώρων έστειλα επιστολή στον κ. Παπακωνσταντίνου για το «πράσινο ταμείο», όπου και σε αυτό η Πολιτεία δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς το Δήμο.
Όπως γνωρίζετε με Νόμο της Κυβέρνησης (3843/2010), έγινε ρύθμιση για 40 έτη των ημιυπαίθριων χώρων με την καταβολή ειδικού τέλους από τους πολίτες. Το ποσό αυτό κατατίθεται στην ΕΤΕ και συγκεντρώνεται στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων, («πράσινο ταμείο») με στόχο κονδύλια να αποδοθούν αναλογικά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για απαλλοτριώσεις και δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπηρεσιών του Δήμου οι πόροι που έχουν εισπραχθεί από τους πολίτες που προχώρησαν σε ρύθμιση για τον Δήμο Πειραιά και τους όμορους Δήμους, προσεγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ 10.000.000 για το Δήμο Πειραιά και τα 6.000.000 ευρώ για τους λοιπούς Δήμους, της πρώην Νομαρχίας Πειραιά, πλην των Δήμων Κερατσινίου και Νίκαιας.

Μέχρι τώρα όμως δεν έχει αποδοθεί από το ποσό αυτό ούτε ένα ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση απαλλοτριώσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωή των κατοίκων του Δήμου μας, που οι πολίτες του έχουν την μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στην Αττική.

Ο.Λ.Π.

Για το θέμα του Ο.Λ.Π. ήμουν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρος. Ο Ο.Λ.Π. δεν πωλείται. Όπως δεν πωλείται το Δημοτικό Θέατρο, το Βεάκειο, η πλατεία Κοράη. Το λιμάνι είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης και θέση μας είναι ότι πρέπει να γυρίσει στο «φυσικό του ιδιοκτήτη» που είναι ο Δήμος.
Έχω ενημερώσει για τις θέσεις μου και τον πρωθυπουργό, με επιστολή που του έστειλα.
Λέμε όχι στην πώληση και ναι στην αξιοποίηση των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει το λιμάνι με μακροχρόνιες μισθώσεις. Ελπίζω αυτές τις κρίσιμες ώρες να υπάρξει σύνεση τόσο από τους κυβερνώντες, όσο και από τους «υποψήφιους αγοραστές».


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΣ πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου

Κοινοποίηση: Αρχηγούς Κομμάτων

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της κυβέρνησης,

Ελπίζω να γνωρίζετε ότι ο Δήμος Πειραιά, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθεί να διαχειριστεί προβλήματα που για δεκαετίες παρέμεναν άλυτα, καθώς η πόλη είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια στην μοίρα της, από την κεντρική εξουσία.
Μέσα στο πλαίσιο των παραπάνω και σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά και της Ευρώπης, με μια ακατανόητη απόφαση της Πολιτείας το λιμάνι του Πειραιά, εξαιρέθηκε και είναι μαζί με άλλα δώδεκα εκτός δικαιοδοσίας της δημοτικής του αρχής.
Θεωρώ ότι η πράξη αυτή ήταν εγκληματική σε βάρος της κοινωνίας αλλά και της πόλης του Πειραιά, που ενώ επιβαρύνεται από τη λειτουργία του λιμανιού, δεν έχει καμία δικαιοδοσία, αλλά και κανένα έσοδο.
Δηλαδή η πιο σημαντική πλουτοπαραγωγική και αναπτυξιακή δύναμη του Πειραιά επιβαρύνει δυσανάλογα χωρίς να υπάρχει θετικό ισοδύναμο στην πόλη, της οποίας το λιμάνι είναι ζωτικό τμήμα της.
Πληροφορηθήκαμε, κύριε Πρόεδρε,
ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση μειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ , την ώρα μάλιστα που το Χρηματιστήριο καταρρέει , απόφαση που έρχεται σε αντίθεση τόσο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με τις επιθυμίες του πειραϊκού λαού.
Για μας το λιμάνι είναι όπως το Δημοτικό Θέατρο, η «πλατεία Κοραή», η «πλατεία Τερψιθέας», το Πασαλιμάνι, γι΄ αυτό και δεν πωλείται. Αντίθετα η Πολιτεία οφείλει να το επιστρέψει στο φυσικό ιδιοκτήτη του που είναι ο Δήμος Πειραιά.
Ως Δήμος επιδιώκουμε να συνεργαστούμε τόσο με την ΟΛΠ ΑΕ, όσο και με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την καλύτερη πολιτικά και νομικά λύση ώστε το λιμάνι να επανέλθει στο Δήμο Πειραιά και να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός πυλώνας.
Παράλληλα προτείνουμε αντί της πώλησης με την οποία είμαστε απόλυτα αντίθετοι, να υλοποιηθεί πρόγραμμα μακροχρόνιας μίσθωσης υπηρεσιών του λιμανιού με όρους και προϋποθέσεις που θα συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην πόλη του Πειραιά.
Μόνο έτσι θα μπορέσει το λιμάνι του Πειραιά να επιβεβαιώσει τον ηγετικό του ρόλο όχι απλώς σαν ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, αλλά ως σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Αυτές οι ώρες είναι κρίσιμες και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα κρίνουν το μέλλον του τόπου.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υλοποιηθούν πολιτικές που στην ουσία ένα εγκληματικό λάθος του παρελθόντος θα το μετατρέψουν σε μια τραγωδία του μέλλοντος για τον Πειραιά.

Με εκτίμηση
Βασίλειος Ι. Μιχαλολιάκος 28-9-11
Δήμαρχος Πειραιά







Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα κυβερνητικά μέτρα και την εργασιακή εφεδρεία στο Δήμο, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε:

«Η κυβέρνηση προσβάλλει βάναυσα έναν αρχαίο πρόγονό μας, τον Καλλικράτη, βαπτίζοντας με το όνομά του, έναν Νόμο, που πνίγει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την οδηγεί σε αδιέξοδα.

Είναι γνωστό από ποιον πολιτικό χώρο προέρχομαι και είναι γνωστό ότι προσπάθησα, αγωνίστηκα πολύ για την εκλογή του σημερινού Προέδρου της Ν.Δ.. Έφυγα όμως από την κεντρική πολιτική και παραιτήθηκα πριν εκλεγώ Δήμαρχος, για να απελευθερώσω πρώτα τον εαυτό μου από δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Είμαι με τον Πειραιά.

Θέλω να σας πω σε ό,τι αφορά τα του Δήμου μας. Δεν υπάρχει θέμα, περίπτωση και πιθανότητα να έχουμε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στο Δήμο Πειραιά, με εμένα Δήμαρχο.
Όχι γιατί έχω εμμονές και αγκυλώσεις. Αν θέλετε πιστεύω πολύ στον θεσμό της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Αν και υπάρχουν οι πάσης φύσεως νεοφιλελεύθεροι που έχουν διεισδύσει σε όλα τα κόμματα. Σήμερα, πρέπει να είσαι αριστερός και ολίγον νεοφιλελεύθερος, όλοι πρέπει να έχουν λίγη δόση νεοφιλελευθερισμού… Παλαιότερα έπρεπε να είσαι φιλελεύθερος αλλά και να είσαι και λίγο σοσιαλιστής…
Είχε κατηγορηθεί η Νέα Δημοκρατία για σοσιαλμανία… Δεν έχω τέτοιες ανάγκες.
Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που περισσεύουν;
Μπορεί σε κάποιους τομείς. Δύο χρόνια γιατί δεν έχει εφαρμόσει το θεσμό των μετατάξεων; Ακόμη και των υποχρεωτικών μετατάξεων.
Ζητώ από την κυβέρνηση να νομοθετήσει το δικαίωμα να κάνω εσωτερικές μετατάξεις. Να πάρω άτομα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο και να τους πάω στη Διεύθυνση Πολιτισμού, που έχω ανάγκη.
Άρα, δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα του πλεονάσματος των δημοσίων υπαλλήλων. Θέλει να απολύσει.
Οι δανειστές μας ζητούν αίμα και πάει να τους το δώσει.
Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως διαχείριση κυβερνητικής εθνικής αξιοπρέπειας.
Εγώ θέλω να έχω την Πειραϊκή αξιοπρέπεια.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αυτή την καθημερινή ταπείνωση από τους δανειστές μας.
Ναι, χρωστάμε. Ναι, οι κυβερνήσεις αλόγιστα μετά Κωνσταντίνου Καραμανλή δανείστηκαν στο όνομα ενός λαϊκισμού και μιας δημαγωγίας. Του «Τσοβόλα δώστα όλα ή του Σιούφα δώστα όλα», δεν έχει σημασία ποιος. Όμως και αυτοί που μας δάνειζαν και εμείς που δανειζόμασταν ξέραμε και εμείς και αυτοί το πόσο δύσκολη είναι η έγκαιρη αποπληρωμή. Το έκαναν και για να έχουμε ρευστότητα να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
Εν πάση περιπτώσει η Ελλάδα, είναι η Ελλάδα του Πολιτισμού, η Ελλάδα εις την οποία η Ευρώπη χρωστάει το όνομά της και δεν μπορεί να ταπεινώνεται. Την ίδια ώρα που χρωστάμε, είμαστε η Ελλάδα του Σεφέρη, του Ελύτη, του Θεοδωράκη και πολλών άλλων.
Αυτό το ανάστημα της εθνικής αξιοπρέπειας οφείλουμε να το σηκώσουμε με όποιο κόστος και να καλέσουμε και τον Ελληνικό λαό. Και να τους πούμε: Ως εδώ και μη παρέκει.
Τι θα μας πουν; Ελάτε να πουλήσουμε και το Δημοτικό Θέατρο; Πάμε να πουλήσουμε και την Ακρόπολη;
Επειγόντως, δεν λέω κυβέρνηση συναίνεσης, λέω πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας. Τη χρωστάμε στην ιστορία μας και τη χρωστάμε στις επόμενες γενιές».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν αυτή η πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας θα πρέπει να γίνει μέσω συνεργασίας των κομμάτων ή μέσω εναλλαγής κάποιου κόμματος στην εξουσία, ο κ. Μιχαλολιάκος, απάντησε:

«Εγώ υπηρέτησα την πολιτική της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας. Το θεωρώ αποτελεσματικότερο. Πιστεύω ότι δεν νομιμοποιείται ένα κόμμα άλλα να λέει προεκλογικά και άλλα να πράττει μετεκλογικά. Πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένα τίμιος πολιτικός, αλλά είναι παγιδευμένος σε αυτό που είπε προεκλογικά: Λεφτά υπάρχουν.
Την ώρα που ο τότε πρωθυπουργός του έλεγε ότι δεν υπάρχουν. Και
-το χειρότερο- πιστεύω ότι ζούμε υπό καθεστώς κατοχής. Δηλαδή τι βγάζει η τηλεόραση;
Ότι έχουμε κυβέρνηση που τη ψηφίσαμε εμείς ή τους επιθεωρητές και τους επικυρίαρχους, τους εκπροσώπους – υπαλλήλους της Τρόικας;
Αυτό με ενοχλεί πολύ και μου πληγώνει την εθνική μου ψυχή. Πιστεύω πολύ στην έννοια «εθνικό κράτος».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη μείωση των ενοικίων των κτιρίων που μισθώνει ο Δήμος, ο κ. Μιχαλολιάκος, απάντησε:

«Η Πολεοδομία που προέρχεται από την Νομαρχία, πλήρωνε 27 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Η Ράλλειος πλήρωνε 65.000 ευρώ το μήνα μίσθωμα και αυτό από τη Νομαρχία και ο Πολυχώρος Απόλλων, μία αμαρτωλή υπόθεση, επίσης από τη Νομαρχία. Σε αυτό το θέμα, θα εξεταστεί και η εκδοχή της εισαγγελικής παρέμβασης.
Ένα είναι βέβαιο, εμείς το ενοίκιο για την Πολεοδομία το μειώσαμε από τα 27 ευρώ στα 6 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και είναι και καλύτερο το κτίριο.

Στις επόμενες ημέρες μεταφέρεται η Πολεοδομία που παραλάβαμε από την Νομαρχία.
Για τη Ράλλειο πληρώναμε 65000 ευρώ το μήνα, την ίδια ώρα που ο εργολάβος είχε απορροφήσει το 40% ή το 30% του προϋπολογισμού στην Πειραιώς – καταθέτω μήνυση και γι αυτό – όταν εμείς μπορέσαμε σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, να μειώσουμε το ενοίκιο κατά 60%. Δεν αναφέρομαι στο 20% που ορίζει ο Νόμος.
Οι 65.000 ευρώ έγιναν 28.000 ευρώ.
Αυτά τα χρήματα όμως είναι χρήματα του Πειραϊκού και του Ελληνικού λαού που δοκιμάζεται.
Θέλω στο τέλος αυτής της τετραετίας, ο Πειραϊκός λαός να μην πληρώνει δυσβάσταχτα ενοίκια για να στεγάζει δικές του υπηρεσίες.
Εξαντλούμε τις δυνατότητες να μειώνουμε αυτά τα δυσβάστακτα ενοίκια. Η λύση είναι να πάμε στο δικό μας σπίτι. Να στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες σε ιδιόκτητα κτίρια. Και το μπορούμε αν αξιοποιήσουμε την περιουσία μας. Δεν χρειαζόμαστε περαιτέρω χρηματοδότηση.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ΟΚΑΝΑ, ο Δήμαρχος Πειραιά, απάντησε:
«Η θέση του Βασίλη Μιχαλολιάκου ως Βουλευτού, ως πολιτικού, ως υποψηφίου Δημάρχου, ως Δημάρχου, είναι ότι οι αγορές των πόλεων δεν προσφέρονται για παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανήμπορα και εξαρτημένα άτομα. Οφείλουμε η παροχή υπηρεσιών υγείας να παρέχεται στο φυσικό της χώρο που είναι τα νοσοκομεία.
Αυτή την σημαία σήκωσα, αυτή σηκώνω και τώρα. Είμαι υπερήφανος που στον Πειραιά υπάρχει ένα από τα καλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία στον κόσμο, το νοσοκομείο «Μεταξά».
Οι πρώτοι που πρέπει να γιορτάζουν σήμερα είναι τα παιδιά που είναι άρρωστα και οι γονείς τους, διότι τα παίρνουμε από το λάκκο των λεόντων και των εμπόρων ναρκωτικών και τα πάμε στα νοσοκομεία όπου θα τους παρέχονται οι υπηρεσίες υγείας.
Είτε αυτό είναι το «Τζάνειο» είτε το «Μεταξά» είτε το «Γενικό Κρατικό» της Νίκαιας. Η συμφωνία που έχουμε κάνει και είναι συμφωνία αρχών, είναι οι δημότες που είναι άρρωστοι να πάνε στα νοσοκομεία του αντίστοιχου Δήμου. Εγώ ως Δήμαρχος δεν εξορίζω τα παιδιά του Πειραιά. Ούτε «καταδικάζω» μια άλλη πόλη να είναι η καταραμένη πόλη που θα δέχεται τα εξαρτημένα παιδιά των άλλων πόλεων. Είναι ασθενείς, δικαιούνται παροχή υπηρεσιών υγείας στα αντίστοιχα νοσοκομεία».






ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.