Ξεκίνησε ξανά η άντληση πετρελαίου από το «Rena»


Τα συνεργεία διάσωσης στη Νέα Ζηλανδία επανέλαβαν σήμερα τιςπροσπάθειες άντλησης πετρελαίου από το φορτηγό πλοίο «Rena», το οποίο προσάραξε σε ύφαλο στις 5 Οκτωβρίου.
Οι εργασίες απομάκρυνσης των ορυκτών καυσίμων από το πλοίο διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Ωστόσο η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ.

Μέχρι σήμερα έχουν χυθεί στη θάλασσα 350 τόνοι πετρελαίου σκοτώνοντας χιλιάδες θαλασσοπούλια και οι περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που πέσουν στη θάλασσα και οι 1.700 τόνοι αργού και οι 200 τόνοι ντίζελ που μετέφερε το πλοίο.
Τα συνεργεία έχουν αντλήσει 34 μόλις τόνους καυσίμων από το σκάφος και οι εργασίες βραδυπορούν λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων, την πυκνότητα του πετρελαίου και την εύθραυστη κατάσταση του σκάφους.


Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.