Πρόσω ολοταχώς το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκου»

Παρουσία των Ιδρυτών του, καπετάν Παναγιώτη και Νικόλαου Τσάκου και υπό την προεδρία του Ευθύμιου Μητρόπουλου, τέως γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, (ΙΜΟ), ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκου», το οποίο συνήλθε στην Χίο την 25η και την 26η Φεβρουαρίου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε απολογισμός του συνόλου των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών δράσεων οι οποίες υλοποιήθηκαν επιτυχώς από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος κατά το 2011, και εξετάστηκε διεξοδικά ο σχεδιασμός των νέων πολυδιάστατων δράσεων για το 2012. Μεταξύ αυτών και η συμμετοχή του Ιδρύματος στις επετειακές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 υλοποιήθηκε η συγκρότηση του 1ου  Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Πρόεδρος του πρώτου Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, επιλέχθηκε ομόφωνα ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, όπως ομόφωνα επελέγησαν ως μέλη, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος και ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός, οι οποίοι αποδέχθηκαν τον διορισμό τους και συμμετείχαν στην συνέχεια σε κοινή συνεδρία με το Δ.Σ, προκειμένου να εξετάσουν οργανωτικά θέματα, αλλά και την συμπλήρωση των μελών του Ε.Σ. με πρόσωπα, Έλληνες ή αλλοδαπούς κύρους, που διακρίνονται στον ελληνικό και διεθνή χώρο σε πεδία που συνάδουν με τους σκοπούς του Ιδρύματος.

                                               


Με το πέρας των διαδικασιών έγινε η κοπή της πίτας του Ιδρύματος, στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης,  παρουσία των Ιδρυτών, των μελών του Διοικητικού κι Επιστημονικού Συμβουλίου, των εργαζομένων, των ναυτικών και των οικογενειών τους, των αρχών και των φορέων του τόπου, και πολυπληθών φίλων κι εθελοντών του Ιδρύματος, εν παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου ο οποίος κι ευλόγησε τη Πίτα του Νέου Έτους σε μια πλήρως κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Κατά την κοπή της Πίτας οι Ιδρυτές και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ευχαρίστησαν θερμά  τις αρχές, το σύνολο των φορέων και των συλλόγων της Χίου και των Καρδαμύλων, καθώς και όλους τους απλούς πολίτες που συνέδραμαν και πλαισίωσαν τις πολυσχιδείς δράσεις του Ιδρύματος την περασμένη χρονιά.  

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Μητρόπουλος, στον εναρκτήριο λόγο του στο αναφέρθηκε στο κενό που καλείται να καλύψει το Ίδρυμα στον ευρύ χώρο της Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, επαναβεβαίωσε ότι οι στόχοι και η στρατηγική του Ιδρύματος βασίζονται στους πυλώνες της έρευνας, ναυτικής παράδοσης, προστασίας του περιβάλλοντος, φιλανθρωπίας και της εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ναυτιλίας και της ναυτοσύνης, και υπογράμμισε την αναγκαία και απαιτούμενη άοκνη εργατικότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και μη φορέων έτσι ώστε το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος να αποτελέσει μια παρακαταθήκη παράδοσης αλλά και μια πηγή περηφάνιας τόσο για την ναυτιλία όσο και για τον τόπο μας.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Μητρόπουλου











ΠΗΓΗ:theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.