Δημοπράτηση για αναβάθμιση του λιμένος Γυθείου τον Ιανουάριο 2012


Στις αρχές του 2012 δημοπρατείται το έργο της αναβάθμισης του λιμένα Γυθείου, που θα συμβάλει στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της Λακωνίας, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση του προσήνεμου μόλου και του χερσαίου χώρου του λιμανιού του Γυθείου, που σήμερα είναι αρκετά στενός.
Ο αρχικός προϋπολογισμός είναι 18.016.260,16 ευρώ, η διάρκεια του έργου είναι 30 μήνες (2,5 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης) και ως ημέρα του διαγωνισμού ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2012.
Τονίζεται πως η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη καθώς είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Eπιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων».
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της μελέτης, ο προσήνεμος μόλος επεκτείνεται κατά 110 μ. προς βόρεια στην ίδια κατεύθυνση του υφιστάμενου μικρού τμήματος με το ίδιο πλάτος 13,65 μέτρα, ώστε το συνολικό μήκος που προκύπτει να ανταποκρίνεται στην ανάγκη κάλυψης των διαστάσεων των πλοίων που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι.
Τα κρηπιδώματα της δυτικής πλευράς του μόλου που προκύπτουν από το υφιστάμενο τμήμα και την επέκταση μπορούν να εξυπηρετήσουν Ε/Γ-Ο/Γ πλοία μήκους μέχρι 150 μ., ενώ τα κρηπιδώματα της ανατολικής πλευράς μπορούν να εξυπηρετήσουν κρουαζιερόπλοια μήκους μέχρι 200 μ.
Προβλέπονται επιπροσθέτως και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, όπως η ύδρευση των πλοίων και ο ηλετροφωτισμός της περιοχής που αναμορφώνεται.


ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.