Τα “ξύλινα τείχη” θα (ξανα)σώσουν τη χώρα;


Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, η εμπορική ναυτιλία, αποτελεί όαση σιγουριάς, καύχημα περηφάνιας πρωτιά διαρκή στον παγκόσμιο χάρτη. Αυτή λοιπόν την παραδοσιακή δύναμη, που τόσο αυτονόητα, κάθε ανάλυση θεωρεί ως στρατηγική εφεδρεία στο δαιδαλώδες οικονομικό παζλ εξόδου από την κρίση, η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να τη στηρίξει. Διαπίστωση πάγκοινη και αδιαμφισβήτητη.

 Στο μέτρο μάλιστα που οι σχετικές αποφάσεις ούτε κόστος θα προκαλέσουν, ούτε θεσμικά και συνειδησιακά ζητήματα θα δημιουργήσουν.


Η ικανοποίηση του αιτήματος του ναυτιλιακού κόσμου, που αφορά την νομοθετική πρόβλεψη για ένοπλη συνοδεία των εμπορικών πλοίων που διέρχονται από επικίνδυνες περιοχές είναι ένα καίριο βήμα στην κατεύθυνση αυτή. Η δράση των Σομαλών πειρατών είναι σε όλους γνωστή και οι ζημίες που συνεπάγεται σε σχέση με την αγωνία και τους κινδύνους για το ανθρώπινο δυναμικό των πλοίων, τα υπέρογκα ασφάλιστρα και τα επαχθή σε πολλές περιπτώσεις λύτρα, απαιτεί λύσεις. Η ένοπλη συνοδεία των πλοίων από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, με άρτια μέσα και υψηλής επάρκειας υποστήριξη, θα δώσει λύσεις.


Η αξιοποίηση του τομέα της ναυτιλίας, που εκ των πραγμάτων επηρεάζει σήμερα συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και επαγγελματιών, μπορεί να αποκτήσει και ευρύτερο περιεχόμενο. Έτσι ηοργάνωση και λειτουργία χρηματιστηρίου που θα εμπορεύεται τις σχετικές με τη ναυτιλία δραστηριότητες, στα πρότυπα αντίστοιχων χρηματιστηρίων της διεθνούς οικονομικής αγοράς, όπως αυτό της Νεάς Υόρκης, θα προσελκύσει πρόσθετα κεφάλαια στη χώρα μας. Προτάσεις και δράσεις, που μπορούν να συμβάλουν στο να αναδειχθεί η εμπορική ναυτιλία στα νέα ‘ξύλινα τείχη’, που θα προστατεύσουν την οικονομία μας.



ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.