Πάντα πρωτοπόρος η ελληνική ναυτιλία


Οι θαλάσσιες μεταφορές ήταν ανέκαθεν ένας τομέας που έκανε την Ελλάδα υπερήφανη. Όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, διεθνώς, η ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να κρατάει τα πρωτεία παγκοσμίως. Η σημερινή αξία του ελληνικού εμπορικού στόλου υπολογίζεται σε 91,6 δισεκ. δολάρια, ενώ από την δραστηριότητα του το ελληνικό δημόσιο θα αποκομίσει το 2011, 12,3 δισεκ ευρώ.

Από τη μελέτη αυτή -που έγινε με σκοπό να αποτυπωθεί η συμβολή της ποντοπόρου ναυτιλίας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας- προκύπτει ότι το ναυτικό συνάλλαγμα θα παρουσιάσει το 2011 μείωση κατά 12% σε σχέση με το 2010, γεγονός που αποδίδεται στη μείωση των ναύλων στα επίπεδα του 2001. Ανεξάρτητα από αυτό ο ελληνικός στόλος παραμένει ο μεγαλύτερος του κόσμου σε επίπεδο χωρητικότητας, κατέχοντας το 15,1% του παγκόσμιου τονάζ ,με δεύτερη την Ιαπωνία και τρίτη τη Γερμανία.

Ο ελληνικός στόλος
Το χρονικό διάστημα 2010-2011 ο ελληνικός στόλος εμφάνισε αύξηση της τάξης του 4,4%. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα πλοία που ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές να φτάνουν σήμερα τα 4.770 και η συνολική χωρητικότητα τους να ανέρχεται σ τους 248.202.613 τόνους.
Από αυτά το 41% (δηλαδή 1.958) είναι πλοία ξηρού φορτίου, 1.387 είναι δεξαμενόπλοια διαφόρων τύπων, 248 είναι πλοία μεταφοράς κοντέινερ, 25 LNG, 105 LPG, 103 πλοία-ψυγεία, 275 επιβατηγά-οχηματαγωγά, 88 ro-ro, 50 πλοία μεταφοράς οχημάτων 199 ρυμουλκά και 24 κρουαζιερόπλοια.
Το 32% των ελληνόκτητων πλοίων (1.526) βρίσκεται στο ελληνικό νηολόγιο, το 13% έχουν παναμαϊκή σημαία, το 12% μαλτέζικη, το 11% σημαία Λιβερίας, το 10% σημαία των Νησιών Μάρσαλ, ενώ ένα 10 % είναι εγγεγραμμένα σε άλλα νηολόγια όπως των νήσων Μπαχάμες, της Κύπρου κ.α.
Γίνεται σαφές ότι και στην παρούσα δύσκολη φάση η ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να αναζητεί διαρκώς νέες ευκαιρίες και προκλήσεις, οι οποίες δημιουργούνται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έκθεσηMARINTEC China, που θα διεξαχθεί στην Κίνα (Σαγκάη 29 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2011) και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ναυτιλίας για περισσότερα από 30 χρόνια, αποτελεί μια τέτοια μεγάλη ευκαιρία διεύρυνσης των επαγγελματικών οριζόντων για κάθε επιχείρηση του κλάδου.
Σχετικές εκθέσεις: Marintec China
Σαγκάη ΚΙΝΑ

Η MARINTEC China (Σαγκάη, 29 Νοεμβρίου έως 02 Δεκεμβρίου 2011) είναι διεθνής διετής έκθεση για τη ναυτιλία η οποία έκλεισε το 2009 30 χρόνια λειτουργίας  και πλέον λαμβάνει την παγκόσμια αναγνώριση.
  
Για τις 3 τελευταίες δεκαετίες έχει επικεντρωθεί στη ραγδαία ανάπτυξη της Κινεζικής ναυτιλιακής βιομηχανίας!

Αποτελεί μια αποτελεσματική εμπορική βάση που προωθεί διακρατικές συμφωνίες , επιχειρηματικές συνεργασίες και ανοίγει διαύλους επικοινωνίας στο ναυτιλιακό κλάδο.

Το 2009 , 1483 εταιρείες υποδέχτηκαν περισσότερους από 45000 επισκέπτες από 87 χώρες.

Στην έκθεση συμμετέχουν σημαντικοί προμηθευτές της κινεζικής θαλάσσιας βιομηχανίας από τους τομείς των κατασκευών, των ναυπηγείων καθώς και σύμβουλοι μαζί με οργανισμούς παροχής υπηρεσιών.

Τώρα η NEREUS GROUP σας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχετε στο σημαντικό αυτό γεγονός, με πακέτα που προσφέρουν, πάνω απ’όλα, value for money!

Εκθεσιακό κέντρο
Shanghai New International Expo Centre (SNIEC)
Το εκθεσιακό κέντρο βρίσκεται περίπου 20 χλμ από το κέντρο της Σαγκάης.

Πτήσεις
Πτήσεις Α
28 Νοεμβρίου Αθήνα- Σαγκάη 13:10-09:45 (άφιξη 29 Νοεμβρίου μέσω Μόσχας)
03 Δεκεμβρίου Σαγκάη - Αθήνα 01:40-12:10 (μέσω Μόσχας)

Πτήσεις Β
28 Νοεμβρίου Αθήνα- Σαγκάη 09:00-09:25 (άφιξη 29 Νοεμβρίου μέσω Λονδίνου)
03 Δεκεμβρίου Σαγκάη - Αθήνα 10:55-00:35 (άφιξη 04 Δεκεμβρίου μέσω Λονδίνου)

Οι παραπάνω πτήσεις είναι ενδεικτικές και βάσει διαθεσιμότητας. Δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες σαςαπό διαφορετικές πόλεις και με διαφορετικές ημέρες/ώρες.

Ξενοδοχεία
4* (μέχρι 20 χλμ από την έκθεση, περίπου 300 μ. από τρένο)
5* (μέχρι 18 χλμ από την έκθεση, περίπου 700 μ. από τρένο)
ή παρόμοια

Τα ξενοδοχεία είναι όλα επιλεγμένα βάσει της καλής τιμής τους, της καλής τοποθεσίας τους, και των καλών κριτικών από ευχαριστημένους πελάτες. Λόγω της μεγάλης κίνησης στις εκθέσεις τα ονόματα των ξενοδοχείων αλλάζουν συνεχώς και επιβεβαιώνονται με την κράτηση. Τα ξενοδοχεία της κράτησης σας πάντα διατηρούν την υψηλή ποιότητα και την καλή τιμή τους.

Τιμές κατ' άτομο 
Πακέτο με πτήσεις Α
Κατηγορία Ξενοδοχείων
4* (μέχρι 20 χλμ)
5* (μέχρι 18 χλμ)
Τιμές Κατ’άτομο
Χωρίς Πρωινό
Με Πρωινό
Χωρίς Πρωινό
Με Πρωινό
σε ΔΙΚΛΙΝΟ*
-
€467 + €290 (φόροι)
-
€494 + €290 (φόροι)
σε ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ*
-
€593 + €290 (φόροι)
-
€646 + €290 (φόροι)

*Οι τιμές είναι για ολόκληρο το πακέτο
  
Πακέτο με πτήσεις Β
Κατηγορία Ξενοδοχείων
4* (μέχρι 20 χλμ)
5* (μέχρι 18 χλμ)
Τιμές Κατ’άτομο
Χωρίς Πρωινό
Με Πρωινό
Χωρίς Πρωινό
Με Πρωινό
σε ΔΙΚΛΙΝΟ*
-
€718 + €290 (φόροι)
-
€745 + €290 (φόροι)
σε ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ*
-
€844 + €290 (φόροι)
-
€897 + €290 (φόροι)

*Οι τιμές είναι για ολόκληρο το πακέτο
  
Δυνατότητα προσαρμογής του κάθε πακέτου στις ανάγκες σας.

Οι τιμές είναι υπολογισμένες με βάση τα κοστολόγια της 21/10.
  
Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή Αθήνα-Σαγκάη-Αθήνα σε οικονομική θέση 
  • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στην κατηγορία ξενοδοχείου της επιλογής σας
  • Όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις
  • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

 Οι τιμές δε συμπεριλαμβάνουν 
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (όπου υπάρχουν)
  • Προσωπικά έξοδα
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο “Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν”

Προαιρετικά
 Μεταφορά Αεροδρόμιο-Ξενοδοχείο και Ξενοδοχείο-Αεροδρόμιο

 Ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες για τις προαιρετικές υπηρεσίες μας!

Σημαντικό  
  • Οι αποστάσεις είναι κατά προσέγγιση και υπολογισμένες βάση της κοντινότερης διαδρομής
  • Η διαθεσιμότητα των πτήσεων υπόκειται σε αλλαγές μέχρι να οριστικοποιηθεί η κράτηση
  • Οι τιμές είναι κατ’άτομο με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων δύο ατόμων
  • Οι τιμές είναι βάσει διαθεσιμότητας

Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές στους πελάτες μας και να καλύπτουμε το προϋπολογισμό κάθε επιχείρησης με το καλύτερο value for money! Στηρίζουμε της υπηρεσίες που προσφέρουμε και επιζητούμε να είναι ο κάθε πελάτης σωστά ενημερωμένος για το πακέτο που κλείνει και να γνωρίζει τις διαφορές ανάμεσα στα πακέτα για να μπορεί να διαλέξει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του.






Γιάννης Σαλούστρος για το ektheseis.net 

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.