Ο εφοπλιστής Μιχ.Μποδούρογλου εξελέγη πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου


Φωτό από αριστερά προς τα δεξιά: 
Γιάννος Γραμματίδης, Μέλος, 
Μιχαήλ Μποδούρογλου, Πρόεδρος


Την ίδρυση του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του νεοσύστατου επιμελητηρίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). Παρευρέθησαν τα ιδρυτικά μέλη του Επιμελητηρίου και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνο-Ινδικής Φιλίας της Βουλής, βουλευτής κ. Φωτεινή Πιπιλή.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μιχαήλ Μποδούρογλου δήλωσε: «Η Ινδία, μία χώρα με πληθυσμό 1,2 και μέσο όρο ηλικίας 25 έτη, είναι αναμφίβολα ο νέος αναδυόμενος οικονομικός γίγας του 21ου αιώνα που θα εκπλήξει τον πλανήτη. Οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξής της τα τελευταία χρόνια το επιβεβαιώνουν.
Είναι όχι μόνο ευκαιρία αλλά και αυτονόητη στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα να αναπτύξει και να ενδυναμώσει τις διμερείς οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών άμεσα.
Φιλοδοξούμε το Ελληνο-Ινδικό επιμελητήριο να συμβάλει καταλυτικά σε αυτή την πορεία προς όφελος και των δύο μερών.»

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, επεσήμανε στον χαιρετισμό του: «Σε μια εποχή όπου η εξωστρέφεια αποτελεί παράγοντα – κλειδί, όχι μόνο για την υπέρβαση της κρίσης αλλά και για τη μελλοντική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων με την Ινδία έχει ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αναβάθμισης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και είμαι βέβαιος ότι το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας ένα σταθερό σημείο επαφής, ενημέρωσης και πρακτικής υποστήριξης για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις».

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνο-Ινδικού, κ. Γιάννος Γραμματίδης, δήλωσε μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου: «η σύσταση του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου συνιστά μια σημαντική πρωτοβουλία ανάπτυξης ιδιαίτερα σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελληνική Οικονομία.
Με το νέο φορέα είμαι πεπεισμένος ότι θα ανοιχθούν νέοι δρόμοι συνεργασίας με την Ινδία που αποτελεί μια μεγάλη αγορά για τα ελληνικά προϊόντα».

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου αποτελείται από τους: Μιχαήλ Μποδούρογλου, Πρόεδρος, Γιώργος Γεράρδος, Αντιπρόεδρος, Μανώλης Αγγελάκας, Αντιπρόεδρος, Πάτροκλος Γεωργιάδης, Γενικός Γραμματέας, Χρήστος Δήμας, Ταμίας, Σπύρος Κουρούπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και μέλη οι Γιάννος Γραμματίδης, Μιχάλης Κυριακίδης, Ηλίας Κοπανίτσας και Πέτρος Δίπλας.

Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο είναι μια πλήρως αυτόνομη, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργάνωση, υπό τη νομική μορφή του σωματείου, με βασικό σκοπό την προώθηση της οικονομικής, εμπορικής, αναπτυξιακής, τουριστικής και ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Με ιδρυτικά μέλη δυναμικές επιχειρήσεις στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας το Ελληνοϊνδικό Επιμελητήριο στοχεύει στη συνεχή ενδυνάμωση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας και φιλοδοξεί να γίνει ο επίσημος σύμβουλος για την επιχειρηματική κοινότητα των δύο χωρών.

Αναλυτικότερα, σκοπός του «Ελληνο-Ινδικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού, Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου» είναι ιδίως:

· Η προώθηση, ανάπτυξη και ενίσχυση των εμπορικών, βιομηχανικών, επιχειρηματικών, τουριστικών, ναυτιλιακών και οικονομικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας και η ενθάρρυνση και ενδυνάμωση των επενδύσεων και των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους ανωτέρω τομείς.
· Η προώθηση του πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των κάθε είδους επαγγελματιών, επιχειρήσεων και φορέων επιχειρηματικότητας, με γνώμονα την υλοποίηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην κοινωνικοοικονομική ζωή των δύο χωρών.
· Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση διμερών επαφών με τις αρμόδιες αρχές Η συστηματική ανάλυση και παρακολούθηση των εν γένει δυναμικών τομέων της οικονομίας της Ελλάδας και της Ινδίας, οι οποίοι παρουσιάζουν δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης και διενέργειας επενδύσεων.
· Η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και διευκόλυνσης της κάθε είδους επιχειρηματικής, επενδυτικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας στην Ελλάδα και την Ινδία.

Η ΙΝΔΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


· Σύμφωνα με μελέτη της PricewaterhouseCoopers (PwC) η Ινδική οικονομία θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου μέχρι το 2050.

· Η Ινδία κατάφερε ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης περίπου 5% έως 7% την περασμένη 20ετία (1990 – 2009) ενώ το 2010 έφθασε το 10.4% αύξηση του ΑΕΠ. Αναμένεται στο εξής μα έχει ανάπτυξη 6% -8% ετησίως.

· Σήμερα μόνο το 35% του εμπορίου της Ινδίας γίνεται με τις αναπτυγμένες χώρες ενώ το 65% είναι με τις αναπτυσσόμενες χώρες. Και αυτή η τάση θα συνεχιστεί.

· Το 1985 το εξωτερικό εμπόριο της Ινδίας (ως ποσοστό του ΑΕΠ) ήταν το 6% του ΑΕΠ. Το 2010 το εξωτερικό εμπόριο έφθασε να αποτελεί σχεδόν το 30% του ΑΕΠ της χώρας.

· Οι κυριότερες βιομηχανίες της Ινδίας περιλαμβάνουν τηλεπικοινωνίες (η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στο κόσμο), χημικά, κλωστοϋφαντουργικά, τρόφιμα, χάλυβα, μεταφορικά μέσα (η 2η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στο κόσμο), ορυχεία, πετρέλαιο, μηχανήματα ενώ η Ινδία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ειδικά στο λογισμικό (software) όπου σήμερα ήδη εξελίσσεται στη δυνατότερη χώρα παγκοσμίως (μόνο οι ΗΠΑ την ξεπερνούν ακόμα).

· Οι κύριες εξαγωγές είναι στους τομείς προϊόντων πετρελαίου, κλωστοϋφαντουργίας, μηχανολογίας, χημικών, δερματίνων ειδών, κοσμημάτων και φυσικά software.

· Οι κύριες εισαγωγές περιλαμβάνουν αργό πετρέλαιο, μηχανήματα, λιπάσματα, χημικά και καθώς ο πληθυσμός αστικοποιείται περισσότερο και αυξάνει την αγοραστικό του δύναμη οι εισαγωγές της Ινδίας αναμένεται να περιλαμβάνουν τα πάντα.






ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.