Στο τελικό στάδιο το νομοσχέδιο για την πειρατεία

Στην τελική επεξεργασία βρίσκεται το νομοσχέδιο που προβλέπει την αντιμετώπιση της πειρατείας με την παρουσία ένοπλων, ιδιωτικών φρουρών στα εμπορικά πλοία, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τους ναυτιλιακούς συντάκτες, την Τρίτη το μεσημέρι, ο κ. Χρήστος Παπουτσής.
Ο υπ. ΠΡΟΠΟ εξήγησε ότι το  σχέδιο Νόμου προέκυψε μετά από διαβούλευση των υπηρεσιών του υπουργείου του και των  υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και προωθείται για διαβούλευση με τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Εξέφρασε δε την ελπίδα πως παρά το γεγονός ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης θα είναι πολύ σύντομος, ένα απ’ τα ελάχιστα νομοσχέδια που θα προωθηθούν προς ψήφισμα στην Βουλή θα είναι και το συγκεκριμένο. Υποστήριξε δε την αναγκαιότητα αυτή τονίζοντας ότι ως Πολιτεία «έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της πειρατείας». Η αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας στα υπό ελληνική σημαία πλοία εντάσσεται στην αποστολή της Ελληνικής Ακτοφυλακής βάσει του νόμου 3922/11, εξήγησε ο κ. Παπουτσής.










ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.