Λιμάνια: «Αρόδο» αναμένουν ακόμα οι επενδυτές

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να «προσπεράσουν» τα ελληνικά λιμάνια οι επενδύσεις, καθώς εξακολουθεί θολό το τοπίο περί των  χρονικών κύκλων αποκρατικοποίησης ποσοστών που ήδη έχουν ανακοινωθεί, αλλά και της τελικής κατάληξης σχεδιασμών που αναφέρονται στο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν.

Με πλέον κοντινό παράδειγμα εκείνο της Τουρκίας που επενδύει ταχύτατα σε εννέα συνολικά λιμάνια για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και όχι μόνο, το όλο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων εισήλθε σε νέο κύκλο συζητήσεων, καθώς χθες επί του θέματος τοποθετήθηκε μεν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτης αλλά το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δε, στο οποίο έχει παραχωρηθεί αυτή τη στιγμή προς πώληση του 23,1% των μετοχών του ΟΛΠ, δεν έχει καταλήξει σε τελικές αποφάσεις, και ιδιαίτερα για τη δεύτερη φάση που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, και η οποία αναφέρει την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα δύο μεγάλα λιμάνια.

Την ίδια στιγμή πάντως υφίσταται και ανάσχεση των όποιων επενδύσεων στο λιμενικό cluster  καθώς το οικονομικο-πολιτικό σκηνικό διαμορφώνει προοπτική προσφυγής στις κάλπες το προσεχές έτος ενώ επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί η προοπτική δημιουργίας Αττικού Λιμενικού Συστήματος, οι συζητήσεις περί του οποίου καλά κρατούν από το 80 και εντεύθεν,το οποίο θα περιλαμβάνει και τα τέσσερα λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ελευσίνα, Λαύριο, Ραφήνα), αλλά και με την ταυτόχρονη ύπαρξη Αρχής Λιμένος για τα λιμάνια αυτά, που θα είναι Δημόσιος Οργανισμός.









jlazarou@theseanation.com








ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.